Back to Question Center
0

Onze aliasdomeinen worden weergegeven in de zoekresultaten, hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze alleen ons hoofddomein laat zien? - Semalt

1 answers:

Er is een website, laten we zeggen een voorbeeld. com en meerdere domeinen voor verschillende domeinzones, zoals. de. fr enz. En de aanvullende domeinen hebben het CNAME-recordvoorbeeld. com. Dus het idee is om een ​​voorbeeld te openen. com ongeacht de domeinzone die een persoon binnenkomt. Maar wat we nu hebben is dat serps een lijst met meerdere domeinnamen heeft wanneer we proberen te zoeken naar "Semalt". Hier is het echte voorbeeld (gegevens vervangen):

Our alias domains are showing up in the search results, how can we get it to show just our main domain? - Semalt

Zoals je ziet is het duidelijk niet gelukt zoals we verwachtten. Ondanks dat als de persoon op de derde link klikt, zal hij uiteindelijk een voorbeeld van een bezoek krijgen. com eigenlijk. Maar we willen niet dat het domein zich in SERPs bevindt, vooral wanneer sommige domeinnamen alleen maar "mogelijke typfouten" oplossen. Dus mijn vraag is - gebruiken we de CNAME verkeerd? Moeten we in plaats daarvan Semalt gebruiken? Is er een manier om het goede voorbeeld te geven?. de ga naar open voorbeeld. com / de en voorbeeld. fr om het voorbeeld te openen Source . com / fr?

February 7, 2018

Canonical Tag is alleen een suggestie voor zoekmachines. Ze kunnen het wel of niet volgen. Corrigeer me als ik het mis heb, maar ik neem aan dat uw domeinnamen verschillende talen gebruiken? Zo niet, dan krab ik mijn antwoord en begin ik vers. Doorgaan met mijn veronderstelling, in jouw situatie, ik geloof dat je het beste gediend zou zijn door je robots te gebruiken. txt om te voorkomen dat zoekmachines automatisch vertaalde pagina's crawlen op uw site.

Robots. txt-syntaxis is als volgt:

User-agent: [de naam van de robot waarop de volgende regel van toepassing is] * dit kan Googlebot zijn (voor Google Zoeken) en Googlebot-Image (voor zoeken naar afbeeldingen).

Disallow: [het URL-pad dat u wilt blokkeren]

Toestaan: [het URL-pad in van een submap, in een geblokkeerde bovenliggende map, die u wilt deblokkeren]

Deze twee regels worden samen beschouwd als één invoer in het bestand, waarbij de regel Niet toestaan ​​alleen van toepassing is op de user-agent (s) die hierboven zijn gespecificeerd. U kunt zoveel vermeldingen toevoegen als u wilt en meerdere regels voor niet toegestaan ​​kunnen van toepassing zijn op meerdere user-agents, allemaal in één item. U kunt de opdracht User-agent instellen om op alle webcrawlers toe te passen door een asterisk (*) op te geven zoals in het onderstaande voorbeeld:

Meer info over uw situatie: Automatische vertalingen kloppen niet altijd en hebben het potentieel om als spam te worden beschouwd. Moreso, slechte of kunstmatig klinkende vertaling kan de waarneming van uw site schaden. Deze afbeelding kan u helpen bij het kiezen van een URL-structuur waarmee u delen van uw site gemakkelijker kunt geografisch delen met verschillende regio's. Dit zijn de aanbevolen opties: enter image description here

Met dat gezegd, gebruikt Google een algoritme om een ​​representatieve URL te selecteren in een situatie met domeinkanieke problemen tussen verschillende domeinen (meer vindt u hier: https: // support. google. nl / webmasters / answer / 1716747? hl = en )

Dit is wat Google te zeggen heeft over dubbele inhoud en internationale sites:

Websites die inhoud bieden voor verschillende regio's en in verschillendetalen maken soms inhoud die hetzelfde of vergelijkbaar is, maarbeschikbaar op verschillende URL's. Dit is over het algemeen niet zo lang een probleemomdat de inhoud voor verschillende gebruikers in verschillende landen is. Terwijl webeveel ten zeerste aan dat u unieke inhoud voor elk anders verstrektgebruikersgroep, we begrijpen dat dit misschien niet altijd mogelijk is. Het is over het algemeen niet nodig om de duplicaten te "verbergen" door ze niet toe te staankruipen in een robot. txt-bestand of met behulp van een "noindex" robots-metatag. Als u dezelfde inhoud echter aan dezelfde gebruikers aanbiedtverschillende URL's (bijvoorbeeld in beide voorbeelden. de / en voorbeeld. com / de /toon Duitse taalcontent voor gebruikers in Duitsland), kies avoorkeursversie en omleiding (of gebruik het rel = canonical link-element)op gepaste wijze. Daarnaast moet u de richtlijnen volgenrel-alternate-hreflang om ervoor te zorgen dat de juiste taal ofregionale URL wordt weergegeven aan zoekers. Bron: https: // ondersteuning. google. com / webmasters / answer / 182192? hl = en