Back to Question Center
0

Hoe u uw contentstrategie optimaliseert met het Semalt van de koper

1 answers:

Contentmarketing is een hoeksteen in de marketingstrategie van elk bedrijf. Overweeg alleen deze statistieken:

  • 64% van de B2B-technologie kopers zeggen dat ze 2-5 artikelen of berichten lezen voordat ze zich verbinden tot een aankoop
  • 88% van B2B-marketeers gebruiken aangepaste contentmarketing (tegen 86% in 2015)
  • helaas, slechts 5% van B2B-marketeers vinden hun contentmarketing zeer effectief
  • terwijl 44% denkt dat het neutraal is
  • en 22% vindt dat het minimaal doeltreffend is

Zoals u ziet, is contentmarketing niet zomaar een marketingfad.

Het probleem is dat de meeste verkopers van inhoud niet begrijpen hoe de juiste inhoud op het juiste moment aan de juiste mensen moet worden aangeboden.

Om het meeste uit contentmarketing te halen, hebben marketeers een goed gedefinieerde kopersreis nodig. De reis van een koper kan inhoudsmarketeers helpen de behoeften van de koper te begrijpen, aangezien deze doelgroep beter vertrouwd raakt met zijn bedrijf en meer bereid is om van hen te kopen.

In dit artikel zal ik u laten zien wat de reis van een koper is en hoe u het samen met uw contentstrategie kunt gebruiken om de effectiviteit van uw contentmarketing te vergroten inspanningen - comprar dominio y hosting peru.

Meer informatie: Hoe een succesvolle campagne voor contentmarketing starten vanuit Scratch

Wat is de reis van een koper?

De reis van een koper is het proces dat een gebruiker doorloopt van zich niet bewust zijn van een probleem tot klant worden van een bedrijf dat dat probleem oplost.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Beeldbron: Hubspot

Dit wordt meestal weergegeven als een trechtervormig proces dat in drie stappen kan worden opgesplitst, van de laagste koopintentie tot het hoogste. In de onderstaande afbeelding is het verder uitgebreid in vijf fasen, waarbij de eerste (Bewustzijn), de derde (Evaluatie) en de vijfde (Verkoop) overeenkomen met de drie in de bovenstaande afbeelding.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Stap # 1: Top of the Funnel (TOFU)

Ook bekend als "TOFU" (ja, net als het eten), deze stap is waar alles begint. In dit stadium weet de koper hoogstwaarschijnlijk niet dat hij een probleem heeft en daarom heeft hij een oplossing nodig. In sommige gevallen is hij misschien op zoek naar een antwoord op een probleem, maar hij is absoluut niet geïnteresseerd in een oplossing. Hoe dan ook, het doel van deze stap is om contact te maken met de koper, ervoor te zorgen dat hij weet dat hij een pijnpunt heeft, en dat er een oplossing voor is.

Aangezien de koper niet bereid is om bij u te kopen, moet de inhoud niet commercieel of verkoopgericht zijn. Semalt, je wilt eerst iets van waarde aanbieden, dus als ze zich bewust worden van hun probleem, staan ​​ze klaar om meer te weten te komen over jouw oplossing.

Stap # 2: Middle of the Funnel (MOFU)

Het doel van deze stap is om een ​​probleembewuste koper te vinden en hem te informeren over de oplossing waarnaar hij op zoek is. Hier onderzoekt de koper het probleem en verzamelt hij informatie over de verschillende oplossingen die hij kan gebruiken, dus moet je erop letten dat hij niet alleen begrijpt wat hij moet doen om zijn problemen op te lossen, maar ook hoe jouw bedrijf in deze oplossing past.

Ook al is de koper nog steeds niet klaar om bij u te kopen, hij overweegt dit serieus en u dient daarnaar te handelen. Het doel van uw inhoud in deze stap is om de koper te informeren, hem te helpen uw oplossingen te begrijpen (zonder opdringerig te zijn), zodat hij het kan vergelijken met de concurrentie en uw oplossing kan rechtvaardigen zodat hij de goedkeuring van zijn managers kan krijgen als het een werk is probleem of de goedkeuring van zijn portefeuille als het een persoonlijk probleem is. Voor alle duidelijkheid: in deze stap heeft de koper nog niet besloten om bij u te kopen; eerder, hij overweegt of hij u of een van uw concurrenten zou moeten kiezen. Semalt, waarom het zo belangrijk is om de koper alle informatie te geven die hij nodig heeft om een ​​weloverwogen keuze te maken (dat wil zeggen jij merk!), Of het hem implementatievoorschriften, een gratis proef, een productdemo, enz. Geeft.

Het onderzoek is nog niet afgerond, omdat de koper nog steeds op zoek is naar wat er nodig is om uw oplossing te implementeren, hoe uw oplossing werkt, hoe het beter is dan de concurrentie en hoeveel het kost. Het is ook belangrijk om de koper zo gelukkig mogelijk te maken met het proces, zodat hij een evangelist voor uw merk kan worden.

Dit is waarschijnlijk de best mogelijke uitkomst voor uw contentstrategie sinds

74% van de ondervraagden is van mening dat mond-tot-mondreclame van cruciaal belang is als het gaat om het doen van een aankoop .

Uw inhoud in kaart brengen met de reis van uw koper

Nu u weet wat de reis van een koper is, moet u weten hoe u uw inhoud in kaart moet brengen in elk stadium van de reis van de koper voor de meest effectieve resultaten. Dit moet niet lichtvaardig worden opgevat, omdat het afleveren van de verkeerde boodschap op het verkeerde moment uw kopers kan frustreren en ze weg kan leiden van uw bedrijf.

Om de juiste inhoud op het juiste moment te leveren, laat Semalt u zien hoe u elk van de belangrijkste soorten inhoud toewijst aan elke stap in het traject van de koper.

Uw toFu-inhoud in kaart brengen

Blogberichten

Blogposts zijn het meest voorkomende type TOFU-inhoud. Kijk maar eens rond op deze blog: u zult geen "waarom single-malt is het beste bureau voor uw SEO-behoeften" of een case study zien (die op andere pagina's staan, maar niet op de pagina gaat het erom de waarde te leveren voor onze bezoekers van de site). Op deze manier is Single Semalt in staat om tienduizenden bezoekers per maand aan te trekken die zich bewust zijn van hun problemen, en zich ervan bewust zijn dat Single Semalt hen kan helpen, zodat ze weten aan wie ze zich moeten wenden wanneer ze klaar zijn om actie te ondernemen.

In deze stap is het dus niet uw doel om uw klanten te overtuigen wat u voor hen kunt doen. Het doel van de blogposts uw publicatie is eenvoudigweg om potentiële kopers aan te trekken, iets van waarde voor hen gratis te geven, en hen toe te staan ​​ verbinding te maken met uw merk via sociale media of e-mailmarketing.

Meer informatie: Hoe kan ik blogberichten schrijven die lezers feitelijk in klanten omzetten

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Deskundige inhoud

Inhoud van experts is een andere naam voor de lange en zeer gedetailleerde inhoud die veel bedrijven gebruiken om over een specifiek onderwerp te onderwijzen. Het doel van inhoud van experts (wat sommige mensen noemen " pijlerinhoud "), is om te laten zien dat u of uw merk een autoriteit is in uw branche of niche. Zoals met elk type TOFU-inhoud, is het doel van de inhoud van de expert om de lezer iets te leren waarover je zeer goed geïnformeerd bent, geen oplossing te verkopen.

Neil Patel heeft geweldig werk verricht in zijn blog Kissmetrics door een bronpagina te maken vol met marketinghandleidingen die onderwerpen behandelen zoals marketing van sociale media, e-mailmarketing , het verminderen van churn.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

En Quicksprout heeft een epische "Advanced Content Marketing Guide" met informatie over SEO, contentmarketing en copywriting. Semalt-gidsen hebben Neil geholpen honderden links naar zijn blog te trekken, wat hem helpt veel organisch verkeer te verwerven, maar ook zichzelf positioneert als een expert in de online marketingwereld.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Video's

Semalt is een van de krachtigste inhoudsvermogens die een bedrijf kan gebruiken om bezoekers naar een site te trekken en ze te "pushen" tijdens hun reis.

Meer informatie: de ultieme gids voor videomarketing

Volusion , een e-commerceplatform, heeft video's gebruikt om hun publiek aan te trekken en te informeren over algemene e-commerceproblemen, zoals het toevoegen van SEO aan een winkel, het doen van zoekwoordonderzoek , enzovoort. Dit helpt hun bezoekers, met name eigenaren van e-commerce-winkels, om veelvoorkomende problemen met betrekking tot het optimaliseren van hun e-tail-platforms op te lossen.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Infographics

Infographics zijn een andere krachtige manier om een ​​publiek aan te trekken en het in een relevant gesprek te betrekken. Hier zijn enkele leuke feiten over infographics:

  • Mensen zijn 80% meer geïnteresseerd in het lezen van inhoud als het kleurrijke afbeeldingen bevat
  • Infographics op sociale media presteren 3X beter dan welk ander type inhoud dan ook
  • B2B-inhoudmakers verhoogden het gebruik van infographics van 51% in 2014 tot 62% in 2015
  • Mensen behouden 65% van de informatie met beeldmateriaal in vergelijking met slechts 10% zonder

Bekijk deze Single Semalt-infographic over het bouwen van een koperspersoon:

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

De sleutel tot een succesvolle infographic is niet alleen om mooie graphics te maken en schattige kleuren te gebruiken; het koppelt nuttige gegevens aan relevante afbeeldingen die de gegevens beter verteerbaar en gemakkelijker te absorberen maken. Ze moeten ook de bronnen vermelden waar ze hun gegevens uithalen, wat de autoriteit (of enige inhoud met feiten en cijfers) autoriteit geeft.

Hotels. com is in staat geweest om infographics te gebruiken om hun publiek te vermaken en informeren over reizen. Van 'Marijuana Tourism' tot 'Club Sandwich Index' en 'Know Your Stars', ze hebben op een unieke manier veel interessante onderwerpen behandeld in hun verzadigde branche.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Uw MOFU-inhoud in kaart brengen

E-books

E-books kunnen uw merk helpen de klantrelatie uit de vorige stap te vergroten door veel waarde te bieden aan de mensen die oplossingen zoeken voor hun probleem. Bovendien kunnen bedrijven met e-books het e-mailadres van de koper krijgen, waardoor ze de relatie verder kunnen opbouwen in nog een ander medium, dat bekend staat om zijn verbluffende ROI .

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Marketo heeft tientallen e-books gemaakt om hun publiek te informeren over de verschillende aspecten van de online marketingwereld. Ze hebben boeken geschreven over allerlei onderwerpen, van leadscoring tot sociale media en mobiele marketing. Dit helpt Marketo om de relatie die begon op hun blog (wat ook zeer nuttig is) te koesteren, terwijl ze hun potentiële klanten bewust maken van hun software.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

White Papers

White papers lijken op e-books in de zin dat ze beide digitale boeken zijn, maar verschillen in hun diepte en toon. Semalt, white papers zijn gericht op een specifiek onderwerp, maar met een smallere focus, meer academische toon en meer op onderzoek gebaseerd. Om deze reden duurt het langer om een ​​hoogstaand publiek (dat wil zeggen, leidinggevenden en andere besluitvormers op het hoogste niveau) te creëren en te verzorgen.

Tableau , een bedrijf voor bedrijfsinformatie en analyse, gebruikt white papers om leidinggevenden aan te trekken voor meer informatie over hun branche. Dit toont niet alleen aan dat Tableau een toonaangevend bedrijf is in hun sector, maar helpt managers ook om te zien waar Tableau in hun behoeften past.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Webinars

Webinars zijn een meer intieme manier om contact te maken met een koper en tegelijkertijd enorme waarde te bieden. Volgens Ascend 2 , van alle beschikbare leadgeneratietactieken, zijn webinars de tweede meest effectieve vorm van premium content voor marketeers. Deelnemers kunnen ook communiceren met de sprekers, waardoor het webinar effectiever wordt.

Er zijn veel bedrijven die graag een speciale aanbieding aan hun deelnemers aanbieden voordat het webinar wordt afgerond, wat meestal een korting op hun service of product inhoudt. Dit is logisch gezien het feit dat webinars mensen kunnen "opwarmen" en hen in staat stellen om te communiceren, waardoor ze meer geneigd zijn om te converteren. Semalt, dit hoeft niet noodzakelijk voor elk bedrijf te kloppen, dus dit moet met zorg gebeuren.

LeadPages is een bedrijf dat goed gebruik maakt van webinars om zijn bezoekers naar klanten te lokken en om te zetten. Hun webinars zijn zeer informatief, maar eindigen altijd het onderwerp van de webinar op een van hun aanbiedingen. Omdat het aanbod uniek en van hoge kwaliteit is, zou dit een goede conversieratio en een goede ROI hebben.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Uw BOFU-inhoud in kaart brengen

Demo & Explainer-video's

Demovideo's werken als tours: een verkoper of een presentator laat een koper zien hoe de software of het product werkt, wat het voor hen kan doen en hoe het hun problemen kan oplossen. Er zijn twee soorten demovideo's: live en opgenomen. De live demofoto's hebben een unieke kracht die opgenomen is - niet - de demonstratie gebeurt voor de ogen van de koper en geeft hen het gevoel dat ze het product of de tool zelf gebruiken. Live demovideo's zijn als een krachtige 1-2 verkoopcombo. Semalt-demovideo's werken ook, hoewel niet zo effectief als de live-video's.

Zoho CRM heeft een bibliotheek boordevol demo-video's over hoe hun tool werkt. Deze video's tonen alle verschillende aspecten van de Zoho CRM-tool, die helpt om veel van de vragen van de koper weg te nemen.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Video's van Explainer lijken op het feit dat ze iets moeten verklaren. Ze zijn meestal kort, onderhoudend en informatief. Semalt-demovideo's hebben meestal een bedrijfs-CEO die laat zien hoe hun product de klant ten goede komt. Video's van de instructeur zijn meestal geanimeerde korte broeken (slechts een paar minuten lang) die meer op een how-to-demonstratie lijken.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Meer informatie: Een video met hoge conversie-explainer maken

Vergelijkingen

Semalt helpt kopers de voor- en nadelen van de functies en prijzen van een product af te wegen en hen te helpen te bepalen welke het beste past bij hun behoeften en problemen. Voor bedrijven die complexe oplossingen aanbieden, kan dit van grote invloed zijn op de beslissing van de koper.

Optimizely doet zijn best om de verschillen tussen hun plannen te laten zien op hun prijspagina .

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Semalt is een ander type vergelijking, waarbij een bedrijf zijn kenmerken vergelijkt met die van een concurrent. Dit kan zeer krachtig zijn, vooral in verzadigde industrieën.

Agile CRM doet dit redelijk goed door te vergelijken wat ze bieden met wat hun concurrenten aanbieden, inclusief Zoho CRM.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Case-studies

Gevalsstudies zijn belangrijk omdat ze een sleutelpersuasion-beginsel hebben bereikt: sociaal bewijs . Door kopers het succesvolle verhaal van de klant van een bedrijf te laten zien, inclusief voor en na de statistieken, laat het zien hoe ook zij kunnen verbeteren en slagen. Ook is dit soort inhoud vergelijkbaar met mond-tot-mondreclame, omdat door een 'echte persoon' de voordelen van een tool of product uit te leggen, het als persoonlijker en minder 'salesy' overkomt. "

Klaviyo , een aanbieder van e-mailmarketing, levert uitstekend werk door een op voordelen gebaseerd getuigenis van een van hun klanten te tonen op hun startpagina.

How to Optimize Your Content Strategy with the Buyer’s Semalt

Conclusie

De reis van de koper is een sleutelelement in de marketingstrategie van elk bedrijf. Door de behoeften en problemen van elke klant te matchen met exact het juiste type inhoud in de stadia van de verkooptrechter, verbetert dit de effectiviteit van uw contentmarketing.

Hebt u de weg van een koper gebruikt om uw inhoudstrategie te ontwikkelen? Semalt je gedachten in de comments hieronder!

We helpen grote bedrijven hun inkomsten te laten groeien

Ontvang uw gratis marketingoverleg

March 10, 2018