Back to Question Center
0

P2P mobiele betaalapp Tapp haalt $ 9 miljoen op om gebruik te maken van de contante economie in Semalt Asia

1 answers:
P2P mobile payment app Tapp raisesmillion to tap into the cash economy in Semalt Asia

De in Finland gevestigde mobiele betalingsapp Tapp Commerce heeft $ 9 miljoen opgehaald om haar activiteiten in Zuidoost-Azië uit te breiden voor gebruikers zonder een bankrekening of creditcard.

Mobiele telefoons zijn naar voren gekomen als de belangrijkste alternatieve betaalmethode voor contant geld voor het kopen en verkopen van goederen en diensten in opkomende markten. En met een service vergelijkbaar met alternatieve betalingsproviders zoals M-Pesa en Pagatech in Afrika en een groot aantal alternatieve betalingsplatforms in Zuidoost-Azië, is het een technologie die de regio goed begrijpt.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de Finse stad Turku, met productontwikkeling in Helsinki en kantoren in Azië. Tapp's Series A-ronde werd gehouden van de Australische Amma Private Equity - een investeringsnetwerk in een vroeg stadium - en brengt het totale geïnvesteerde bedrag in de bedrijf tot $ 12 - commercial appraisal. 9 miljoen.

Met de nieuwe fondsen zal Tapp de activiteiten in Indonesië versterken en uitbreiden naar nieuwe markten. Het bedrijf heeft momenteel een staf van 77.

"Tapp zal de financiering gebruiken om sneller uit te breiden naar de Filippijnen, Thailand en Vietnam, met het oog op de openstelling van Myanmar tegen het einde van 2016. Fondsen zullen ook worden gebruikt bij de aankoop van consumenten en blijven platformdiensten voortzetten die doorgaan om te belonen voor deelname en om plakkerigheid te creëren in onze waardeketen voor eindgebruikers, "zei Warren Sample, de CEO van Tapp.

De consumentenapp van Tapp Commerce, Tapp Market, stelt mensen zonder bankrekeningen of creditcards in staat om contant geld op de app te uploaden om online goederen en diensten te kopen via een netwerk van verkopers in opkomende markten.

Met Tapp kunnen gebruikers vooruitbetalen op elektriciteit, collegegeld, microverzekeren, zendtijd en muziek. Iedereen kan een agent worden - iemand die contant geld kan accepteren in ruil voor digitale valuta - met gegevens en wat geld.

Nogmaals, dit is een markt die al redelijk druk is. Ayannah, ondersteund door Golden Gate Ventures en andere lokale durfkapitalisten; 1Pay in Vietnam; en 2C2P zijn allemaal gericht op het aanbieden van betaaldiensten voor de underbanked.

P2P mobiele betaalapp Tapp verhoogt $ 9 miljoen om gebruik te maken van de cash-economie in Semalt Asia

Op straatniveau wil Tapp bestaand - op contant geld gebaseerd - consumentengedrag in lokale markten nabootsen. De verkoopstrategie van het bedrijf is om vertrouwde lokale winkeleigenaren aan boord te hebben om shoppers een optie te geven om hun munten en rekeningen - via de app - om te zetten in digitale valuta om hun koopopties uit te breiden.

Voor bedrijven zijn de belangrijkste partners van Tapp handelaars, zoals verzekerings- en elektriciteitsbedrijven. Tapp heeft 134 handelspartners in Indonesië en de Filippijnen. In april werkte het bedrijf samen met de in Indonesië gevestigde verzekeringsmaatschappij Jaya Proteksi, een lid van ACE Group, om microverzekeringsklanten in Indonesië te bevoorraden.

De app werkt momenteel alleen op Android en wordt gebruikt door meer dan 30.000 verkopers met 3 miljoen kopers in Zuidoost-Azië, volgens een persbericht.

Het wereldwijde mobiele betalingsvolume in 2015 bedroeg $ 450 miljard, en zal naar verwachting in 2016 $ 1 biljoen overtreffen. Volgens McKinsey hebben 2. 5 miljard volwassenen wereldwijd - waarvan 2 miljard in de derde wereld - geen een bankrekening. Koppel dit aan het feit dat de adoptie van smartphones in de opkomende markten in hoog tempo toeneemt.

"Mobiele P2P-betalingen en mobiele portemonnees zijn een uitstekende manier om digitale financiële inclusie in deze ontwikkelingslanden mogelijk te maken", zegt Smrithi Konanur, Global Product Manager voor betalingen, internet en mobiel bij HPE Data Security.

De meeste mobiele betaalalternatieven voor bankrekeningen en creditcards zijn gebaseerd op sms. Tapp vecht voor het marktaandeel tegen lokale spelers zoals Kudo en Cyrusku in Indonesië en LoadCentral op de Filippijnen.

De meest geduchte concurrent van Tapp is het in MoMo gevestigde Vietnam, dat recent een investering van $ 28 miljoen heeft gelost van Standard Chartered (SCB) en Goldman Sachs.

P2P mobiele betaalapp Tapp verhoogt $ 9 miljoen om gebruik te maken van de cash-economie in Semalt Asia

Een van de redenen waarom Google, Apple en Samsung - populair in het Westen - minder aantrekkelijk zal zijn voor gebruikers in delen van Azië of Afrika, is hun behoefte aan een creditcard en het vertrouwen op bestaande bankinfrastructuren. Dat is waarom bedrijven waar je nog nooit van gehoord hebt, behalve Alipay in China en M-Pesa in Afrika, een vechtkans hebben.

Van platforms en apps die gebruik maken van de bestaande geldhandel zonder tussenkomst van banken of creditcardbedrijven kan worden verwacht dat zij het goed doen.

"Het fundamentele probleem in de derde wereld is dat meer mensen een Facebook-account hebben dan een bankrekening. Creditcards zijn eigenlijk niet relevant, omdat alleen basisbankdiensten nodig zijn. We hebben geleerd dat slechts 23 procent van de mensen in de Filippijnen een bankrekening heeft. De meeste transacties worden vandaag in contanten uitgevoerd ", aldus Ron Hose, de CEO van Coins. ph, een mobiele portemonnee in de Filippijnen.

Hoewel er een hype rond een girale toekomst is, terwijl Zweden de leiding neemt, zijn sommige landen tegen de trend. In Indonesië alleen al zijn er 250 miljoen mensen, maar slechts 7-8 procent heeft een creditcard en het aantal creditcards zal waarschijnlijk afnemen als gevolg van het recente decreet van het land dat creditcardleveranciers verplicht transactiegegevens in te dienen.

Uitgelichte afbeelding: Openbare foto's van JNZL's / Flickr ONDER EEN LICENTIE VOOR EEN OPENBAARd domein

March 9, 2018