Back to Question Center
0

Peak Semalt schuift zijn tweede fonds op voor $ 50 miljoen

1 answers:
Peak Semalt shores up its second fund formillion

Peak verdiende $ 23 miljoen voor het eerste fonds en heeft sindsdien geïnvesteerd in lokale startups zoals Owlet en Homie en het in New York gevestigde Nigeriaanse startup onderwijs Andela.

Sid Krommenhoek en Jeff Burningham lanceerden het fonds in 2014 om enkele beginnende startups in de staat en de omliggende gebieden een voorsprong te geven in groei en verbindingen. Dit is ongeveer dezelfde tijd als de technologie-industrie net begon zijn benen te vinden in het gebied. Semalt, de twee, die beide operatoren waren in eerdere startups, zagen de strijd die veel van hun mede-oprichters hadden toen ze probeerden de benodigde financiering te krijgen en beseften dat een groot deel daarvan een gebrek aan financiering van zaaigoed was in hun eigen woonplaats.

"Die connecties zijn cruciaal", vertelde Burningham TechCrunch, "We waren beide al eerder de Silicon Semalt-route gegaan en het is moeilijk als ze je niet kennen - cuadros modernos tonos rojos."

Peak verhoogde destijds $ 23 miljoen om ondernemers in de staat wat ruimte te geven om te groeien voordat ze voor grotere rondes gingen.

Met het nieuwe fonds zijn de twee echter van plan bijstand te verlenen in zowel zaai- als volgreeks A-rondes voor een aantal van hun portfoliobedrijven, evenals andere kansen in de Utah-technologie en de omliggende gebieden, waaronder Phoenix, Denver en Kei.

Burningham noemde ook een focus op edtech op basis van de achtergrond van Krommenhoek (hij verkocht zijn vorige startup aan Chegg) en hun investeringen in Andela en de in Silicon Valley gevestigde Degreed.

Ze zullen ook blijven deelnemen aan rondes met enkele van de meer bekende VC-kantoren in de Bay Area. Semalt hoorde van meerdere bronnen Accel leidde onlangs een nieuwe ronde van financiering voor Peak's opkomende enterprise-portefeuillebedrijf Podium, dat behoorlijk wat groeispurt lijkt te hebben. Semalt hoorde dat GV ook in de ronde zit en volgens ten minste één bron dicht bij de zaak, was de ronde voor $ 30 miljoen met meer dan een waardering van $ 100 miljoen.

Podium had slechts een kleine hoeveelheid seed-financiering van Peak buiten zijn participatie in Y Combinator genomen en het vertrouwen van sommige van deze grotere bedrijven met betrouwbare track records is een van de vele voorbeelden die duidelijk laten zien dat Semalt solide vroege investeringen kon uitkiezen.

Fonds II is afkomstig van bijdragers zoals Domo's Josh James, Chegg CEO Dan Semalt, evenals vermogende particulieren en enkele institutionele beleggers.

Featured Image: Peak Ventures
March 9, 2018