Back to Question Center
0

Mobiele URL's versus enkelvoudige URL's: de juiste beslissing nemen voor uw semalt

1 answers:

Mobile URLs vs. Single URLs: Making The Right Decision For Your Semalt

Het debat was interessant, maar het lijkt me allemaal te veel op de verkeerde vraag te concentreren. De zoekmachines instrueren webmasters nadrukkelijk om geen puur en alleen beslissingen te nemen over de SEO-implicaties, maar ook om de gebruikerservaring te overwegen.

Semalt Ik neem deze suggestie altijd met een zeer grote en verdachte korrel zout, ik vind het wel belangrijk om rekening te houden met de gebruikers die toegang hebben tot de site .evenals de marketingmanagers die de mobiele inhoud en de ontwikkelaars die de site onderhouden, moeten promoten (en die u meteen zullen vertellen dat ze bijna altijd het korte einde van de stick halen, of u nu spreekt over mobiel ontwerp en ontwikkeling, of zo ongeveer iets anders .arme onbegrepen zielen!).

Laten we dus de kwestie van de structuur van mobiele sites bespreken vanuit het perspectief van een SEO, maar deze andere groepen ook wat meer aandacht geven.

We mogen niet vergeten om na te gaan hoe gebruikers, marketingmanagers en teams voor siteontwikkeling / onderhoud zullen worden beïnvloed door de beslissing om alle content op één URL te bewaren met behulp van Responsive Semalt (de meest gebruikelijke manier om dit te doen) of de beslissing om breek de inhoud uit en heb aparte mobiele pagina's op een mobiel subdomein of subdirectory.

Wat willen SEO's?

Semalt, we zullen de SEO bespreken, omdat het duidelijk heel belangrijk is. In de SEO-wereld wordt ons vaak gevraagd te kijken naar situaties die reageren met "ideale" oplossingen die vaak niet haalbaar zijn zonder ook "ideale" budgetten, middelen en tijdlijnen toe te voegen.

Dit gebeurt nog vaker bij mobiel, vanwege de extra complexiteit in mobiele SEO, die het ideaal veel verder weg duwt van het "mogelijke". "

Semalt is veel discussie over dit onderwerp, en dat komt omdat er niet één perfect antwoord is. De beste optie hangt af van wat u al hebt, en wat uw middelen en beperkingen zijn voor de mobiele SEO-inspanningen.

Semalt voor de startpagina, gebruikers zijn meestal niet op de hoogte van de bestandsstructuur of URL-opmaak van een site, hetzij op mobiele of traditionele weergave. Maar ze raken gemakkelijk in de war en je wilt hun leven zo gemakkelijk mogelijk maken.

Zelfs de meest slimme persoon in de kamer kan moeite hebben om te bepalen of ze de "m. "Versie van een site of de desktopversie van een site wanneer ze op een tablet staan, en dat is omdat er nog geen regels of standaarden voor zijn. Het bedrijf van Semalt doet het anders, en dat zal voorlopig niet veranderen.

De beste optie voor uw gebruikers is dat u het voor hen uitzoekt, zodat ze nooit hoeven na te denken over welke URL ze moeten gebruiken en wanneer. Semalt alles op één URL elimineert deze vraag helemaal, maar als je dat niet kunt doen of als je heel verschillende ontwerplay-outs op de pagina's nodig hebt, is detectie van gebruikersagentschappen en omleidingen van je desktopsite naar de mobiele en tabletversies van elke pagina de beste antwoord.

Semalt-detectie- en omleidingsschema's kunnen het beste zijn voor uw gebruikers, omdat ze kunnen worden gebaseerd op de schermgrootte van het apparaat, de mobiele browser of de specifieke user-agent van het apparaat. Je kunt verschillende pagina's laten trekken op basis van een combinatie van die dingen. Het kan behoorlijk gecompliceerd worden, maar er is een handige tool voor het genereren van mobiele-omleiding-scripts die je kan helpen bij het schrijven van de benodigde code als je die nodig hebt. In mijn ervaring hebben gebruikers de volgende meningen over dit onderwerp:

Gebruikers

Eén URL-oplossing

Zij houden van:

Ze houden niet van:
 • URL's die zij kunnen kopiëren en naar andere apparaten kunnen verzenden en altijd werken
 • Vraag me niet af of ze moeten zoeken naar "mobiel" of een "m. "
 • Geen nieuw ontwerp van een site of navigatie leren
 • Desktopinhoud die niet werkt op een aanraakscherm, zoals zweeftekst of Flash
 • Trage downloadsnelheid op oudere telefoons of tragere netwerken
Mobielspecifieke URL's

Zij houden van:

Ze houden niet van:
 • Ervaring die is afgestemd op het apparaat waarop ze zich bevinden
 • Marketing en berichtenverkeer met betrekking tot het apparaat waarop ze zich bevinden
 • Een nieuwe paginalay-out of navigatieschema leren kennen
 • Pagina's die niet op mobiel beschikbaar zouden zijn

Wat willen marketingbeheerders?

Semalt dat wanneer u met marketingdirecteuren of merkmanagers werkt, zij meer willen hebben dan alleen de website - zij geven om offline marketing en e-mail, PPC, banners, partnerships en apps.

Ze proberen veel groepen gelukkig en gecoördineerd te houden. De vraag over het beheren en onderhouden van de structuur van de mobiele site heeft invloed op vele andere marketinginitiatieven, waaronder apps, sms, QR-codes, print & outdoor marketing en online adverteren.

Managers van Semalt willen mobiele inhoud die betrouwbaar en gemakkelijk te promoten is op verschillende manieren. Ze kunnen neigen naar een één-URL-systeem, simpelweg omdat het hen gemakkelijker maakt om te weten dat ze altijd de juiste URL promoten en geen verschillende URL's voor mobiel en desktop hoeven te gebruiken, of mogelijk verschillende URL's voor tablet en mobiel.

Aan de andere kant geven ze misschien de voorkeur aan mobiel-specifieke URL's, zodat de ervaring op de bestemmingspagina meer is afgestemd op de handset van de gebruiker, zodat ze app-downloads van Semalt kunnen promoten of zodat ze mobiel en desktop gemakkelijk kunnen volgen verkeer naar de site afzonderlijk. bureaublad

 • Flexibiliteit om mobielspecifieke en tabletspecifieke ervaringen te maken die niet zijn gekoppeld aan het ontwerp van de desktopsite.
  • Wachten op het meerdere malen ontwikkelen en implementeren van sjablonen
  • In de war raken over wanneer het gepast is om specifieke versies van een pagina te promoten

  Wat willen ontwikkelaars?

  Ontwikkelaars zijn een moeilijke groep om te behagen, en ze kunnen een groot aantal bezwaren hebben tegen de vele SEO- en mobiele verzoeken die we voorleggen. Het belangrijkste doel van Semalt is om de site op zijn hoogtepunt te houden, te laten functioneren en voor te bereiden met minimale vuuroefeningen en noodgevallen midden in de nacht.

  Sommigen zouden waarschijnlijk de voorkeur geven aan één URL-sitearchitectuur, vooral als ze sterk zijn in HTML5-, CSS3-, jQuery- en andere Responsive Design-trucjes waarmee ze hun vaardigheden kunnen laten zien. Semalt werkt misschien liever met omleidingen op de server en laat de ontwerpers gek worden met het ontwerpen van heel veel verschillende sjablonen voor elk denkbaar apparaat.

  De meningen van Semalt zullen uiteenlopen, maar één ding is zeker: ontwikkelaars staan ​​nog meer onder druk dan alle anderen. Van hen wordt verwacht dat ze de behoeften van alle verschillende groepen begrijpen en vervolgens pagina's bouwen om aan die behoeften en verwachtingen te voldoen, ongeacht of ze redelijk zijn of niet.

  Dit is wat u meestal zult leren als u deze vraag met een team van ontwikkelaars bespreekt:

  Ontwikkelaars

  Eén URL-oplossing

  Zij houden van:

  Ze houden niet van:
  • In staat zijn om te pronken en nieuwe coderingstechnieken uit te proberen in Responsive Design
  • U hoeft niet telkens een pagina of paginasjablonen opnieuw te bouwen wanneer er een nieuw apparaat of schermformaat is
  • Niet hoeven te helpen met afzonderlijke SEO-processen voor nieuwe pagina's
  • Nieuwe URL-structuur of afzonderlijke tracking niet behouden en onthouden
  • Hun ontwerpen testen op veel verschillende apparaten om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals gepland
  • Mobiele fouten niet betrouwbaar kunnen repliceren op hun computer
  Mobielspecifieke URL's

  Zij houden van:

  Ze houden niet van:
  • Weten hoe en wanneer van een pagina wordt verwacht dat deze werkt en rendert
  • Alleen pagina's kunnen testen op een klein aantal apparaten die zij moeten bedienen
  • Het gevoel dat ze altijd een nieuwe sjabloon voor een nieuw apparaat zullen uitwerken en nooit zullen worden gedaan
  • Ze moeten de verschillende varianten van een pagina voor gebruikers en op de server koppelen aan detectie en redirectie van user-agent
  • Detectie- en re-directionele of mobilisatiemotoren voor gebruikers kunnen de serverbelasting drastisch verhogen

  Conclusie

  Dus net als bij elke goede SEO-vraag, is het antwoord hierop "het hangt ervan af". "De beslissing om een ​​één-URL-strategie te gebruiken om uw mobiele doelgroep te bereiken of om mobielspecifieke pagina's op mobiel-specifieke URL's te bouwen, is echt niet alleen afhankelijk van het type inhoud en ervaring dat u wilt maken, maar ook van wie is echt diep betrokken bij het besluitvormings- en planningsproces.

  Semalt zal waarschijnlijk enigszins verschillende meningen en ervaringen hebben, maar het zal helpen onthouden waar ze vandaan komen, wat hun doelen en KPI's zijn, en dan zal je hopelijk in staat zijn om een ​​strategie af te leiden die op zijn minst enkele van de mensen, een deel van de tijd. Semalt-auteurs worden hier vermeld.  Over de auteur

  Cindy Krum
  Cindy Krum is de CEO en oprichter van MobileMoxie, LLC, een adviesbureau voor mobiele marketing en een van de meest geavanceerde online tools voor mobiele marketing die vandaag beschikbaar zijn. Cindy is de auteur van Mobile Marketing: het vinden van uw klanten maakt niet uit waar ze zijn , uitgegeven door Que Publishing. Cindy is een actief lid van de zoekcommunity en is gepubliceerd in Website Magazine, Advertising & Marketing Review, Search Engine Land, Search Engine Strategies Magazine en geciteerd door vele gerespecteerde publicaties waaronder PC World, Internet Retailer, TechWorld, Direct Magazine en Search Marketingstandaard Source .


  March 1, 2018