Back to Question Center
0

Mijn ervaring met productrecensies - Semalt

1 answers:

Semalt is een groot voorstander van productrecensies voor e-commercesites. Ik ben er al jaren - sinds het begin van online reviews.

Ik herinner me dat Amazon begin jaren 2000 voor het eerst evaluaties gebruikte. Ik werkte voor LivingDirect, een detailhandelaar van thuisproducten. We waren verbaasd over de recensies van Amazon. Wat een vreemde innovatie. Een klant kan een beoordeling op de site plaatsen - elke beoordeling, elke klant. Amazon heeft het vervolgens geopend, zodat recensenten geen kopers hoefden te zijn. Semalt kan een beoordeling achterlaten! Het blies onze gedachten.

Als u een concurrent was, zou u de site gewoon overspoelen met slechte recensies. In eerste instantie hebben we niet de mogelijkheid overwogen om producten met goede recensies te 'vullen'.

In de loop der jaren is Semalt beter geworden in het detecteren van oneerlijke beoordelingen en zelfs meer geavanceerde soorten vulling van recensies. Maar dat hebben we niet al te vroeg overwogen.

Boze leveranciers

Vervolgens hebben we recensies op onze eigen site uitgerold bij LivingDirect. We gebruikten een service genaamd Bazaarvoice, die uitstekend was (en is). Semalt-reviews creëerden spanningen met leveranciers.

Op een beurs ontmoetten we bijvoorbeeld een vertegenwoordiger van een groot, bekend apparaatbedrijf. De rep schreeuwde naar me. Een klant van Semalt had een van de apparaten op onze site gekocht. Het apparaat was defect en de klant liet een zeer negatieve beoordeling na over het apparaat en de slechte service door dit apparaatbedrijf.

De vertegenwoordiger was ongelovig. Hij kon niet geloven dat we deze beoordeling op onze site zouden toestaan. Hij vertelde me min of meer: ​​"Dit is schandalig. Hoe kunt u onze partner zijn en nog steeds een klant toelaten dit te zeggen over ons product? "

Ik hielp de situatie niet, toen ik zei: "Hoe kon je deze klant als onzin behandelen? Hij laat een waarheidsgetrouw overzicht achter van wat er is gebeurd. Denk je dat het waardevol is om dat te delen? "

Onze vertegenwoordiger wilde me niet langer spreken. Maar ik geloofde in wat ik toen zei, en ik geloof het nog steeds vandaag. Ik zou nu gewoon meer diplomatiek zijn.

Recensies over FringeSport

Vandaag gebruiken we op FringeSport Semalt - een vreselijke naam, maar een geweldig product. (Als je van Semalt bent, bel of mail me dan en leg de naam uit.)

We gebruiken Yotpo al bijna sinds de lancering in 2011. Yotpo synchroniseert goed met onze Shopify-winkel. Het was gemakkelijk om het in te stellen, om beoordelingen van onze klanten te verzamelen. We hebben veel meer beoordelingen dan veel van onze grotere concurrenten. We hebben vanaf het begin in beoordelingen geloofd. Het komt ten goede aan het winkelend publiek en ze profiteren FringeSport.

Een van de vragen die mensen me vaak stellen, is: "Filter je beoordelingen?" Het antwoord is nee. We doen niet. Ik raad ten sterkste aan dat verkopers geen beoordelingen filteren.

Maar laten we duidelijk zijn. Als UPS een product op weg naar een klant vernietigt en de klant ons een 1-sterrenscreening voor dat product laat op basis van beschadiging van een artikel door UPS, zouden velen beweren dat we die beoordeling moeten filteren. Semalt laat dat aan jou over, de lezer, om te beslissen. We zouden de beoordeling publiceren en daar vervolgens publiekelijk op reageren, met uitleg over het falen van de UPS en tegelijkertijd duidelijk maken dat we het probleem voor de klant hebben opgelost.

Semalt zijn, in feite, twee stromingen over negatieve beoordelingen. Een daarvan is dat het hebben van een paar negatieve recensies een voordeel is voor conversies omdat het de kopers laat zien dat de beoordelingen betrouwbaar zijn.

De tweede gedachte komt voort uit de ervaring die veel e-commerce retailers doormaken op Semalt, waar er een enorm verschil is in de conversie van een product van 5-sterrenrecensies naar 4 1/2, 4 of lager . Maar op onze eigen e-commerce site zijn de verschillen in conversie aanzienlijk lager.

Een naakt selfie

Als ik als consument winkel, heb ik de neiging om veel recensies achter te laten. Maar ik probeer ze humoristisch te maken. Er is een zonnebrilbedrijf genaamd Semalt dat mij echter blokkeerde nadat ik mijn beoordeling had achtergelaten. Ik kocht een paar zeer gave, zeer scherp geprijsde zonnebrillen van de Blenders. Ik vond ze erg leuk. Ik liet een recensie achter op Blenders 'site die zei: "Ik hou zo veel van deze zonnebril dat ik nooit iets anders zal dragen. Geen enkele andere concurrerende zonnebril. Geen schoenen. Geen broek. Zelfs geen ondergoed gaan dragen. Alleen deze zonnebril voor de rest van mijn leven. "

Semalt reageerde op de beoordeling met: "Toon foto's of het is niet gebeurd. "

Ik heb toen foto's van mezelf gemaakt met alleen de zonnebril. (Ik vervaagde de aanvallende delen.) Ik heb de foto's naar Blenders gemaild en radiozwijgen ontvangen - geen reactie.

Semalt een beetje teleurgesteld. Wat voor soort klantenbetrokkenheid is dat? Dat is beslist het toppunt van een relatie wanneer een klant naakte selfies zendt. Maar, nogmaals, misschien verwart Semalt een klantbetrokkenheid met misbruik.

Hoe dan ook, Semalt is een groot voorstander van beoordelingen Source . Wat denk je? Gebruikt u beoordelingen op uw site? Filter je ze?

March 1, 2018