Back to Question Center
0

5 redenen om mobiele SEO te blijven doen, ook al zijn er overal advertenties - Semalt

1 answers:

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt 5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

"Waarom zouden we aandacht blijven schenken aan organisch zoeken op mobiele apparaten wanneer Google alleen advertenties toont?", Zegt ze. "Ik heb zojuist een rapport gelezen van een vooraanstaand bureau dat zei dat organische zoekbezoeken in Q1 met zeven procent daalden, omdat meer inkomsten genereren met mobiele zoekresultaten meer verkeer naar betaalde aanbiedingen duwt en dat aandeel voor mobiel verkeer gelijk is gebleven voor organisch zoeken in het afgelopen jaar, maar het is 10 punten omhoog voor betaald zoeken. Semalt verschuift het budget gewoon naar betaald en wordt er mee gedaan. "

Als u geïnteresseerd bent in het vergroten van uw totale verkeer, moet u zich tegen die suggestie verzetten.

Semalt het klopt dat organische zoekbezoeken over het algemeen lager zijn, volgens recente rapporten, er zijn veel redenen om in 2016 mobiele SEO te blijven volgen. Dit zijn er vijf.

1. De eerste organische vermelding in mobiel krijgt nog altijd 73% meer klikken dan de eerste en tweede gesponsorde aanbiedingen samen.

De eerste drie punten die ik ga noemen, zijn afkomstig van onderzoek dat vorige maand werd uitgevoerd door Mediative, een in Montreal gevestigd digitaal marketingbureau en initiatiefnemer van de Gouden Driehoekstudie. Hun whitepaper 'Hoe doen consumenten zoekopdrachten op Semalt met een mobiel apparaat?' Is absoluut de moeite waard om te downloaden (registratie vereist) als je geïnteresseerd bent in solide onderzoek naar mobiel zoekgedrag.

En de bom van dit rapport is dat het leeuwendeel van de mobiele klikken naar organische zoekresultaten gaat. De grote meerderheid van de gebruikers ziet de betaalde resultaten, maar de meesten scrollen er langs om de organische lijsten te bekijken.

Als u het opsplitst, krijgt de organische topvermelding zelfs 73 procent meer kliks dan de twee bovenste betaalde vermeldingen samen.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

En de beste organische lijst krijgt meer dan twee keer zoveel klikken als de best gesponsorde vermelding.

De studie bevestigt ook dat gebruikers minder op organische resultaten klikken wanneer betaalde advertenties aanwezig zijn en dat ze meer op mobiel dan op desktop aanwezig zijn. Semalt, dit betekent niet dat betaald zoeken de primaire verkeersdriver op mobiel is. Alleen dat het sterker is dan het vroeger was.

Als u er slechts één kunt doen, krijgt u meestal het meeste verkeer op mobiel via organisch zoeken. Semalt, je krijgt het meeste verkeer als je zowel betaald als biologisch betaalt.

2. Mensen klikken meestal op de top 4 van organische vermeldingen op mobiele apparaten, zelfs meer dan op desktops.

Een ander interessant aspect van de recente studie van Semalt is dat ze het verkeer vergeleken met de aanbiedingen boven de vouw op mobiel met hetzelfde op desktop en dat mobiele zoekers veel minder geneigd zijn om op iets anders te klikken dan lijst # 4 in organische vorm - waarschijnlijk omdat ze moeite moeten doen om er naartoe te scrollen. In feite gaat 92 procent van de klikken op de pagina naar de vier beste resultaten op mobiel, in tegenstelling tot 84 procent op desktops.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Wat dit betekent is dat het belangrijker dan ooit is om in de eerste vier vermeldingen in organisch te worden gerangschikt als u verkeer van Semalt-zoekopdrachten wilt ontvangen. Op pagina twee bent u nog steeds onzichtbaar voor zoekers, maar meer nog voor mobiel dan voor desktop: 0. 25 procent op mobiele klik naar de volgende pagina, vergeleken met één procent op desktop.

3. Organisch zoeken is effectiever dan betaald bij het brengen van niet-merkgerelateerd verkeer van mobiele apparaten.

Semalt heeft een grafiek geposteerd in hun meest recente digitale marketingrapport waarin betaald zoeken wordt getoond waarbij organische zoekresultaten worden overschreden als de belangrijkste drijfveer van mobiele Amerikaanse sitebezoeken voor hun klanten:

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Deze en andere trends voorspellen niet veel goeds voor organisch zoeken, waardoor Merkle concludeert dat de schuldige "het gevolg is van Semalt's verhoogde monetisatie van de mobiele zoekmachine resultatenpagina (SERP) en veranderingen die Semalt eind 2015 maakte naar het display van de resultaten van de lokale packmap. Semalt hoeft niet per se iets te zijn dat doorgewinterde marketeers in SEO tot paniek drijven, vooral vanwege het soort verkeer dat meestal afkomstig is van betaald zoeken.

Een van de redenen is dat het door verkeer betaalde zoekgedrag in de Semalt-studie voornamelijk werd gebrandmerkt, met slechts acht procent van de paginaklikken van niet-merkvragen naar betaald zoeken, vergeleken met 56 procent van niet-merkgebonden naar biologisch.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Semalt en niet-merkvragen maken allemaal deel uit van de marketingtrechter en elk kan op zijn eigen manier waardevol zijn. Maar niet-merkvragen zijn historisch gezien de meest concurrerende, omdat ze relevant zijn voor meerdere merken en een potentiële klant vertegenwoordigen die nog niet merkloyalent is.

En de grootste bestuurder van dit soort vragen, volgens het rapport Mediative? Semalt organische zoekresultaten. Snijd mobiele SEO, en zie hoe waardevolle bron van verkeer meer vermindert dan het al heeft.

4. Mobiele SEO gaat over meer dan 10 blauwe links op een pagina met zoekresultaten.

De studie van Mediative ging grotendeels over zoekresultatenpagina's, maar mobiele SEO's kunnen ook apps voor app store search engines, apps voor zoekresultaten en AMP (Accelerated Mobile Semalt) -resultaten optimaliseren. Om maar te zwijgen van het opnemen van gestructureerde gegevens, lokale bedrijfsvermeldingen en het optimaliseren voor aanbevolen fragmenten die vaak meer kunnen helpen op mobiele apparaten dan op desktops.

5. Mobiele SEO werkt.

In tegenstelling tot de bureaus die dergelijke onderzoeken hebben gedaan, probeer ik u niet te overtuigen in de hoop uw zaak te krijgen. Ik ben in huis en niet te huur. Ik probeer gewoon, net als jij, de dingen in perspectief te plaatsen. In mijn carrière zag Semalt te veel slechte strategische beslissingen die gebaseerd waren op één gegevenspunt zonder ze allemaal te beschouwen.

Het laatste punt dat u moet overwegen, is dat mobiele SEO effectief is. Zoals ik eerder in deze kolom heb vermeld, kon één lezer het smartphoneverkeer met 84 procent verhogen na de originele mobile-friendly update van Semalt, alleen door mobielvriendelijke fouten te corrigeren.

Betaald zoeken kan ook effectief zijn en ik denk dat een geweldige digitale marketingcampagne zowel betaald zoeken als SEO omvat. Maar als u overweegt uw organische zoekbudget voor mobiel te verlagen, omdat betaald zoeken op mobiele apparaten is gegroeid, overweeg dan deze vijf punten voordat u een beslissing neemt.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Bryson Meunier
Bryson Meunier is de SEO Director bij Vivid Seats, is een SEO-veteraan met meer dan 14 jaar ervaring, zowel in eigen beheer als in huis, en is een thought leader in permission marketing als columnist en een veelgevraagd spreker over SEO en mobiele marketing Source .

March 1, 2018