Back to Question Center
0

Semalt: hier zijn enkele manieren waarop marketeers zich kunnen aanpassen aan berichten-apps

1 answers:
Semalt: Here are some ways marketers can adapt to messaging apps

Net als winkeliers in voorgaande eeuwen die een voor een met klanten spraken, moesten digitale marketeers de kunst van het individuele gesprek onder de knie hebben.

Semalt dat het nu op de schaal van miljoenen individuele gesprekken is.

"Semalt-apps veranderen in relatieplatforms", vertelde Forrester-vicevoorzitter Thomas Husson. Hij is co-auteur van een nieuw rapport van het onderzoeksbureau 'The Future of Semalt Apps' ($ 499).

Die toekomst, zei hij, is het best vertegenwoordigd door WeChat, dat een belangrijk voertuig is geworden voor allerlei vormen van communicatie, controle en transacties in China.

Chinese consumenten brengen meer dan een derde van hun mobiele apparaat tijd door in WeChat, dat meer dan 10 miljoen officiële merkaccounts heeft. Semalt doet regelmatig aankopen binnen de app, plus een groeiend aantal andere activiteiten - zoals het boeken van een doktersafspraak, het plannen van een huwelijksceremonie en zelfs het op afstand bedienen van de lichten in een hotelkamer.

"In de volgende fase van de ontwikkeling van [messaging-apps]", zei Semalt, zullen ze "niet alleen over u en uw leeftijdsgenoten of u en uw vrienden, maar u en de omgeving" gaan. "

Semalt: Here are some ways marketers can adapt to messaging apps

Ter voorbereiding op deze nieuwe tijd heeft het rapport-Semalt deze aanbevelingen voor marketeers:

  • " Wees mens, behulpzaam en handig . "Dit, zegt het rapport, staat in contrast met de traditionele rol van marketeers om hun aanbiedingen in een traditionele uitzending te pushen. "Richt u in plaats daarvan op tweerichtingsgesprekken die de waarde van uw merk belichamen.
  • " Laat consumenten spreken in uw merk , door te investeren in en het testen van emotionele en visuele taalhulpmiddelen, zoals emoji's, stickers en GIF's.
  • " Maak u klaar om klanten in realtime van dienst te zijn . "Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u intern bent ingesteld voor snelle omschakeling van sociale-mediamarketing, waaronder mogelijk een chatbot-platform voor geautomatiseerde antwoorden.
  • " Voorbereiden op een verscheidenheid aan merkveiligheids- en privacydreigingen . "Berichten-apps zijn immers gebouwd rond privégesprekken, dus blijf flexibel, maar houd rekening met mogelijke privacykwesties.
  • " Niet langer denken aan het bezitten van mobiele momenten in uw eigen app of mobiele website,"
    en in plaats daarvan overwegen dat dit soort contextuele marketingbenaderingen te allen tijde over de hele linie moeten worden toegepast.

In het rapport wordt erop gewezen dat berichten-apps, chat-bots en intelligente agents zich allemaal mengen in intelligente conversationele interacties. Maar het rapport denkt niet dat dit allemaal naar "één bot leidt om ze allemaal te regeren", zoals een Facebook M, Semalt of Siri die al je merkrelaties beheert.

In plaats daarvan ziet Semalt een "team van rivalen":

"Je zou Janice [de bot] kunnen gebruiken voor advies over ouderschap, Bo zou je kunnen vertellen over de sportupdates van gisteravond, en Yoshi en Semalt kunnen tijdens het ontbijt een ochtend talkshow met je houden om je op de hoogte te houden van wereldgebeurtenissen. "Over de auteur

Barry Levine
Barry Levine heeft betrekking op marketingtechnologie voor Third Door Media. Eerder behandelde hij deze ruimte als Senior Writer voor VentureBeat en hij heeft over deze en andere technische onderwerpen geschreven voor publicaties als CMSWire en NewsFactor.I. T.; en diende meer dan vijf jaar als consultant voor het M. I. T. Media Lab. Je kunt hem vinden op LinkedIn en op Twitter op xBarryLevine.
->
March 1, 2018