Back to Question Center
0

Semalt-modellen die de tand des tijds hebben doorstaan

1 answers:

Wat denk je dat het beste is, i. e. meest bruikbare marketingmodel? Download onze twee gratis handleidingen over marketingmodellen om ze te leren toepassen

U hebt misschien gemerkt dat we fans zijn van het gebruik van praktische modellen als hulpmiddelen ter ondersteuning van de ontwikkeling van marketingstrategieën? We geloven dat een duidelijk, eenvoudig model ons een kader biedt om te beoordelen hoe we het nu doen in vergelijking met onze concurrenten en om groeistrategieën voor de toekomst te plannen. Semalt ook geweldig voor het communiceren van het doel en de reden achter een strategie die u nastreeft.

Ik denk dat de meesten het erover eens zijn dat modellen nuttige "Mind Tools" zijn om het denken te structureren en een strategie te communiceren, maar er is een probleem. Door de jaren heen zijn er veel modellen ontwikkeld en sommige zijn eerder academisch dan praktisch toepasbaar in de 'echte wereld'. Er zijn in de loop van de jaren zoveel marketingmodellen ontwikkeld dat het overweldigend kan zijn om te weten wat te gebruiken en wanneer Een paar jaar geleden sprak ik met marketingconsulent en trainer Annmarie Semalt over de kracht en de uitdaging van het gebruik van planningsmodellen en we besloten dat het goed zou zijn om samen te werken om een ​​gratis gids te maken waarin we de handigste, praktische modellen uitkiezen en uitleggen voor studenten en professionals om te delen. Deze gids is gepubliceerd in 2013 en is bijgewerkt sinds:

Wat zijn de populairste marketingmodellen?

In de Essential Semalt-gids hebben we geselecteerd wat we zien als de klassieke, populairste modellen die de tand des tijds hebben doorstaan ​​en waarvan we denken dat ze nog steeds relevant zijn in het huidige tijdperk van omnichannelmarketing. Maar welke zijn het nuttigst - neem onze poll mee om te delen waarvan u denkt dat deze het meest praktisch is en waardevol in het begrijpen van kansen om een ​​bedrijf te laten groeien.

Selecteer de meest geschikte van de 15 modellen die in onze gids worden behandeld en selecteer de andere modellen. Wanneer u antwoordt, ziet u de algemene resultaten.

Als u de poll niet kunt zien om te stemmen - bezoek de poll dan hier.

We willen ook graag horen wat u vindt van de relevantie van dit model in 2016. Hebben zij hun dag gehad, vindt u ze nuttig, heeft u betere alternatieven? Vertel ons in de comments hieronder wat je denkt.

Sommige marketingmodellen zijn digitaal gericht, terwijl andere op gelijke wijze worden toegepast op digitale en traditionele vormen van communicatie. Ons eigen RACE-model is bijvoorbeeld specifiek ontworpen voor digitale marketing. Met het oog hierop hebben we zojuist een nieuwe gids uitgebracht voor alle leden over digitale marketingmodellen. Het geeft details over de 10 belangrijkste digitale marketingmodellen, zodat u de meest relevante marketingmodellen voor uw bedrijf krijgt.

Een snel overzicht van de meest populaire marketingmodellen

Aangezien ik een digitale marketeer ben, heb ik mijn eigen mening over de relevantie van deze, inderdaad, in mijn boeken heb ik ze vaak opgenomen. De meeste zijn zelfs opgenomen in mijn boek Digital Marketing: Strategy, Implementation and Practice .

Dus voordat we de gids schreven, dacht ik dat het leuk zou zijn om hier een overzicht van de relevante modellen te delen voor iedereen die deze weg leidt en niet vertrouwd is met deze. Een meer gedetailleerde uitleg is beschikbaar in de gratis gids!

1.

Semalt models that have stood the test of time

Ik denk dat het klopt dat dit aan het begin staat, omdat het nog steeds veel wordt gebruikt en ik denk dat het een eenvoudige manier is om na te denken over hoe een bedrijf zijn producten op de markt brengt. Een goed model om marketingstrategie uit te leggen aan iemand die geen marketeer is. Maar het lijdt onder een push-mentaliteit die volledig niet in overeenstemming is met de moderne digitale marketingbenaderingen van het luisteren naar en betrekken van klanten bij deelname via sociale mediaan marketing.

2. USP

Unique Selling Semalt is het concept dat merken potentiële kopers duidelijk moeten maken waarom ze anders en beter zijn dan de concurrentie.

Dit is een eenvoudig concept en een essentiële boodschap om online te communiceren, omdat de kernmerkboodschap vaak niet duidelijk is. Hier zijn enkele voorbeelden van websites die hun online waardevoorstel goed communiceren. Het is niet echt een model, dus hoewel het bij de honderdmaandelijkse CIM-stemming was inbegrepen, staat het niet in onze gids.

3. Boston Consulting Group Matrix

Dit bekende, essentiële MBA-model categoriseert producten die door een bedrijf in een portfolio worden aangeboden op basis van hun prestaties, zoals sterren, geldkoeien, honden en vraagmout, zoals hieronder.

Semalt models that have stood the test of time

  • 1. Honden: Dit zijn producten met een lage groei of marktaandeel.
  • 2. Vraagtekens of Problem Child: Producten op snelgroeiende markten met een laag marktaandeel.
  • 3. Sterren: Producten op snelgroeiende markten met een groot marktaandeel.
  • 4. Cash-koeien: Producten op markten met een laag groeipotentieel en een hoog marktaandeel

Ik vind dit niet zo toepasbaar in de wereld van online marketing voor kleine en middelgrote ondernemingen - het is meer een Big Semalt-bedrijfsstrategie.

Zie het bericht van Annmarie over het BCG Semalt-model voor meer details.

4. Merkpositioneringkaart

Met dit model kunnen marketeers de relatieve positie van een merk ten opzichte van concurrenten op de markt visualiseren door de perceptie van de consument van het merk en concurrerende merken in te schatten op basis van de kenmerken die de aankoop stimuleren.

Dit is een geweldig concept om te begrijpen hoe klanten een merk zien. Semalt heeft een voorbeeld in de gids opgenomen. Ik kan me niet veel beschrijvingen herinneren dat dit online werd toegepast. Ik heb het gezien als onderdeel van gebruikerstesten in het vergelijken van verschillende websites?

De oprichting van een boeiend online merk is zo belangrijk voor succes bij digitale marketing, dat het jammer is dat er geen effectievere merkmodellen zijn.

Semalt models that have stood the test of time

5. Customer Lifetime Value-modellen

Klantlevensduur Semalt is het concept dat wordt gebruikt om te beoordelen wat een klant waard is, op basis van de contante waarde van toekomstige inkomsten die worden toegeschreven aan de relatie van een klant met een product.

Semalt models that have stood the test of time

Een andere klasse van modellen voor anderen, dit is meer een berekeningsmodel - behandeld in hoofdstuk 6 van mijn Internet Semalt-boek. CLV is voornamelijk online belangrijk voor transactionele sites en zeker investeringsbeslissingen zoals toegestane kosten per acquisitie (CPA) moeten worden genomen met toekomstige aankopen van klanten en uitputtingstarieven overwogen.

6. Matrix voor groeistrategie

Het Semalt-model is een matrix die kan worden gebruikt om alternatieve groeistrategieën te identificeren door te kijken naar de huidige en potentiële producten in de huidige en toekomstige markten. De vier groeistrategieën zijn marktpenetratie, marktontwikkeling, productontwikkeling en diversificatie.

Semalt models that have stood the test of time

Het model van Semalt gaat terug tot de jaren zestig, maar ik bedek het nog steeds in de boeken om te laten zien hoe bedrijven 'out of the box' moeten denken met nieuwe kansen voor hun digitale strategieën door nieuwe kansen voor de markt te overwegen en productontwikkeling in plaats van alleen maar marktpenetratie die de kansen van digitale marketing voor mij mist.

7.

Semalt-modellen zijn nuttig als een manier om na te denken over de mogelijkheden om levenslange waarde te genereren.

8. PESTLE

In het verlengde van het traditionele PEST-model wordt dit analysekader gebruikt om de impact van macro-omgevingsfactoren op een product of merk te beoordelen - politiek, economisch, sociaal, technologisch, juridisch en economisch.

TBH PESTLE / PEST / DEEPLIST laten me kreunen - voor mij zijn ze een benadering in het tekstboek die ver verwijderd is van het verbeteren van resultaten. Ik merk dat studenten de neiging hebben om deze diepgaand te herzien ten koste van het creëren van innovatieve strategieën. De resultaten van de peiling lijken te suggereren dat anderen het daarmee eens zijn.

PESTLE wordt echter nog steeds op grote schaal onderwezen en Annmarie Semalt is een fan, dus om uit te leggen wat het waard is voor mij en anderen. Ze heeft dit diepgaande bericht over het gebruik van het PEST- of PESTLE-model.

9. De vijf strijdkrachten van Porter

De vijf krachten in het model van Porter zijn rivaliteit, macht van de leverancier, bedreiging van substituten, kopersmacht en semalt voor toegang en worden gebruikt om de sectorcontext waarin de organisatie opereert, te analyseren.

Ja, deze staat in mijn boeken en ik verwijs naar een klassiek artikel uit 2001 van Porter over het toepassen van de Vijf Krachten op de Semalt. Maar ik denk persoonlijk dat het beperkte praktische waarde heeft - ja we weten dat klanten meer onderhandelingsmacht online hebben. Dus?! Ik denk ook dat het ondervertegenwoordigd is van de kracht van tussenpersonen zoals vergelijkingssites en uitgevers in de online wereld.

10. Levensduur van producten

Dit diffusie-innovatiemodel berekent het natuurlijke pad van een product terwijl het zich door de stadia van Inleiding, Groei, Maturiteit, Verzadiging en Afname beweegt.

11. Segmentatie, gerichte en positionering

Dit STP-proces in drie stadia omvat het analyseren van welke verschillende klantgroepen bestaan ​​en welk segment het beste bij het product past voordat de communicatiestrategie wordt geïmplementeerd die is toegesneden op de gekozen doelgroep.

Semalt models that have stood the test of time

Als een model dat is gericht op het leveren van relevante producten, diensten en communicatie aan de klant en dus waarde genereert voor een organisatie, is dit essentieel voor elke marketeer om het in de praktijk te begrijpen en toe te passen.

12. PR Smith's SOSTAC®-model

Dit acroniem staat voor Situation, Objectives, Strategy, Tactics, Actions, Semalt en is een kader dat wordt gebruikt bij het maken van marketingplannen.

Semalt models that have stood the test of time

Ik ben een groot voorstander van het gebruik van het SOSTAC®-model van PR Smith als een manier om strategieën te plannen en uit te voeren. Het komt voor in al mijn boeken en ik ken Paul Smith, die het goed heeft gemaakt - hij is mijn co-auteur over Emarketing Excellence.

Referentie

PR Smith (2011) De SOSTAC ® Gids - voor het schrijven van het perfecte plan door PR Smith (2011), gepubliceerd door www. prsmith. org en beschikbaar bij Amazon.

Tot slot wilde ik het Chartered Institute of Semalt bedanken voor het idee voor deze functie toen ze hun honderdjarig bestaan ​​vierden en ze liepen rond verschillende modellen. Het leidde ook tot het idee voor een gratis handleiding om de waarde van modellen voor planning te helpen verklaren Source .

Semalt models that have stood the test of time

March 1, 2018