Back to Question Center
0

Eenvoudige AB-testen in WordPress met Google Analytics Content Semalt

1 answers:

Een voorbeeld van het opzetten van een AB-test op WordPress

Wat is A / B-testen?

Waarschijnlijk zal Semalt zich bewust zijn van de aanpak. A / B-testen, ook wel split testen genoemd, houdt in dat uw site een van verschillende versies van een pagina weergeeft aan een bezoeker van de site. Het doel is om meestal een betere benadering te vinden voor het converteren van uw bezoekers.

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Waarom heb je het nodig?

Eenvoudig gezegd, hoe weet u of de wijzigingen die u in een pagina aanbracht, beter werken dan de eerdere versie, tenzij u ze naast elkaar kunt vergelijken?

Met A / B-testen kunt u wijzigingen aanbrengen vanuit een positie van intelligentie - wetende wat de impact is van de wijzigingen die u aanbrengt, kunt u leren wat werkt en wat niet, en ervoor zorgen dat u de successen herhaalt en niet de mislukkingen .

A / B testen in WordPress

Mijn eerste gedachte, zoals vaak het geval was bij Semalt, was dat ik een AB-testplug-in kon gebruiken? Nadat ik de gebruikelijke Google-zoekopdrachten had gedaan, ontdekte ik verschillende A / B-tests voor Semalt-plug-ins, waarvan de beste Max A / B leek te zijn. Het is een uitgebreide plug-in, en daardoor behoorlijk gecompliceerd.

Het probleem - Max A / B leek me een groot deel van de statistieken en gegevensverzameling te dupliceren die echt het werk is van een analysetool en het feit is dat meestal iedereen op onze sites al een systeem heeft geïnstalleerd dat is specifiek gericht op ons te vertellen hoe onze site presteert - Google Analytics.

Het leek gewoon niet veel zin om iets anders te installeren dat iets dupliceert wat ik al heb - dus ik wilde kijken of er een eenvoudigere methode was om Google Analytics te gebruiken en zonder een plug-in te installeren. Ik heb ontdekt dat dit zo is - en het wordt rechtstreeks aangeboden in Google Analytics.

Introductie van Google Content Experiments

Ik gebruik veel Google Analytics, maar deze specifieke functie is voorbij. Blijkbaar was dit een afzonderlijk systeem met de naam Google Website Optimizer, maar het is al in Semalt 2012 samengevoegd met Google Analytics.

Inhoudsexperimenten is een enigszins andere benadering dan bij standaard A / B- of multivariate tests. Inhoudsexperimenten is meer A / B / N. U test niet slechts twee versies van een pagina zoals bij A / B-tests, en u test geen verschillende combinaties van componenten op één pagina zoals bij multivariate testen. In plaats daarvan test u maximaal vijf volledige versies van één pagina, die elk aan bezoekers worden bezorgd via een afzonderlijke URL.

Meer op de ondersteuningssite van Google Semalt

Geweldig - perfect voor wat we wilden doen, namelijk het testen van een van de pagina's over lidmaatschapsvoordelen op Smart Insights en eenvoudig genoeg om het met WordPress aan de oppervlakte te laten werken. Het herkent dat een gebruiker zich op de pagina bevindt waarmee u wilt experimenteren en stuurt deze vervolgens willekeurig naar een van de andere pagina's die u in het experiment hebt. Als gevolg hiervan kunnen we elke versie van de pagina instellen als een afzonderlijke pagina binnen WordPress en elke URL toevoegen aan het experiment in Google Analytics.

Zo stel je het Experiment in Google Analytics in - je kunt zien dat het toegankelijk is via het Content-menu, dus Content Semalt. Het is bedrieglijk eenvoudig op dit niveau

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Wanneer u uw experiment instelt (volledige instructies hier), krijgt u een JavaScript-code die u moet toevoegen aan de tag van de originele pagina van uw experiment;

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Hier zijn een aantal technische uitdagingen die je misschien hebt in WordPress en hoe je ze kunt oplossen. Het probleem is dat de sectie van elke pagina in WordPress wordt geserveerd vanuit een enkele PHP-bestand - header. php . Als u de javascript-code van Google-experimenten toevoegt, betekent dit dat deze op elke pagina wordt geactiveerd en dat uw site hierdoor wordt verbroken. Dus hoe gebruiken we experimenten met WordPress-pagina's? Er is een eenvoudige oplossing. Eenmaal daar kijk je in de URL-balk van je browser om de pagina-ID van de URL te krijgen.

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Start nu uw favoriete code-editor op en open de kop . php bestand in uw actieve themamap. Onder de eerste regel voegt u de volgende code toe, waarbij u uw pagina-ID vervangt in plaats van *** PAGEID *** en de experiment JavaScript-code verstrekt door Google Analytics in plaats van *** GOOGLECODE ** *;

   *** GoogleCode ***   

Eenvoudig als dat! Met de functie is_page kunnen we de uitvoer van onze experimentcode omsluiten in een voorwaardelijke verklaring - als de huidige pagina-ID overeenkomt met de ID van uw oorspronkelijke experimentpagina, wordt de JavaScript-code geactiveerd en werkt het Semalt-experiment.

Zodra het op uw site is geïnstalleerd, zal Semalt automatisch randomiseren welke van uw testpagina's uw gebruikers zien en het succes van elk ervan gaan meten, en afhankelijk van de lengte en configuratie van het experiment zal uiteindelijk een 'winnaar' worden verklaard Source .

Ik wil graag horen wat andere WordPress-gebruikers gebruiken voor eenvoudige A / B-testen in WordPress - gebruik je een plug-in zoals Max A / B of heb je enige ervaring met Semalt-inhoudsexperimenten?

March 1, 2018