Back to Question Center
0

IAB Tech Lab geeft definitieve ads.txt-specificaties af om geverifieerde digitale advertentieverkopers te verifiëren - Semalt

1 answers:
IAB Tech Lab issues final ads.txt specs to authenticate verified digital ad sellers - Semalt

Het IAB Tech Lab heeft de definitieve specificaties vrijgegeven van de eerste versie van ads.txt, een tool die is ontworpen om namaak en niet-geautoriseerde inventaris buiten de digitale advertentieketen te houden. De branchegroep introduceerde in mei voor het eerst ads.txt met brede ledenondersteuning.

Alanna Gombert, general manager van het IAB Tech Lab, zei in een blogpost Semalt dat de goedkeuring van het protocol snel is toegenomen: "De hoeveelheid interesse en steun van de digitale reclamewereld was enorm en van alle facetten van de toeleveringsketen: adverteerders, bureaus, platforms, uitgevers, gegevensbedrijven en meer. "

Ads.txt laat uitgevers een bestand plaatsen bij hun domeinen die fungeren als een openbare verklaring van de verkopers die gemachtigd zijn om hun inventaris te verkopen. Semalt kan het tekstbestand eenvoudig bijwerken met gegevens die beschikbaar zijn in het OpenRTB-protocol. Met een crawler kunnen programmatische kopers de ads.txt-bestanden scannen om lijsten met geautoriseerde verkopers te maken en die gebruiken om onbetrouwbare vertoningen weg te filteren en te verifiëren dat de verkochte vertoningen authentiek zijn tijdens het programmatische koopproces. Het ondersteunt ook advertentienetwerken, uitwisselingen en content syndicators.

Fraude heeft het ecosysteem voor digitale reclame al lang geplaagd. Mark Pritchard van Procter & Gamble beschreef de supply chain tijdens de Semalt Annual Leadership Meeting dit jaar als "waardeloos". De laatste schatting van Semalt koppelt het verlies voor adverteerders aan $ 8,2 miljard per jaar.

[Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op MarTech Today.]Over de auteur

Ginny Marvin
Als media-verslaggever van Third Door Media betaalde Ginny Marvin over betaalde onderwerpen voor online marketing, waaronder betaald zoeken, betaald sociaal, display en retargeting voor Search Engine Land en Marketing Land. Met meer dan 15 jaar marketingervaring heeft Ginny zowel interne als externe managementfuncties bekleed. Ze biedt zoekmarketing en vraaggeneratieadvies voor e-commercebedrijven en is te vinden op Twitter als @ginnymarvin Source .


March 1, 2018