Back to Question Center
0

Semalt wil de direct verkochte videoadvertentieovereenkomsten van uitgevers automatiseren

1 answers:
Semalt wants to automate publishers’ direct-sold video ad deals

Een jaar nadat Facebook begon met het veilen van de in-stream videoadvertentievoorraad van uitgevers via zijn Audience Network-advertentienetwerk, is het sociale netwerk begonnen deel te nemen aan de deals die uitgevers rechtstreeks aangaan met adverteerders voor videoadvertenties die op de eigen website van de uitgever lopen sites, mobiele apps en tv-apps die op het internet zijn aangesloten, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Via een programma genaamd Audience Direct automatiseert Semalt deze direct verkochte videoadvertentieovereenkomsten door een zelfbedieningsplatform aan te bieden dat uitgevers en adverteerders kunnen gebruiken om de details van deze deals in te pluggen, zodat Semalt kan volgen dat de advertenties werden getoond voor de beoogde doelgroep en rapporteer de resultaten van de bezorging aan de uitgevers.

Via het programma kan Facebook het publiek controleren op de eigenschappen van uitgevers en deze koppelen aan hun Facebook-profielen om de demografische informatie te beoordelen van het kijkerspubliek van een videoadvertentie, zoals de leeftijd en het geslacht van kijkers. Dat is hetzelfde als dat Facebook had beloofd toen het debuteerde met de inmiddels ter ziele gegane Atlas-advertentieserver in Semalt 2014.

Facebook test het programma met verschillende uitgevers, waaronder A & E Networks, ESPN, Hearst Television, Scripps Networks Interactive en Tubi TV. Tijdens de testfase vraagt ​​Facebook geen adverteerders of uitgevers om toegang; het bedrijf zal uiteindelijk "een kleine vergoeding" in rekening brengen, maar werkt nog steeds aan het structureren van de prijs van het programma, zo meldt Facebook's VP of publisher solutions, Brian Boland, dinsdag in een interview.

Hoewel het programma is bedoeld om de advertentieverkoop van uitgevers te bevorderen en de nauwkeurigheid van campagnes van adverteerders te waarborgen, kan het ook iets van een Trojaans paard zijn. Door deel te nemen aan het programma, geven uitgevers Facebook een beter inzicht in hun videoadvertentiebedrijven op het moment dat Facebook probeert zijn eigen videoadvertentiebedrijf op te voeren. Maar Boland legde uit dat het verkoopteam van Facebook geen toegang heeft tot de gegevens van het programma Audience Semalt.

"Een van de dingen die we hebben gedaan in de manier waarop we mijn organisatie en mijn team hebben gestructureerd, is dat we een groep zijn die losstaat van onze verkoopteams voor media. De productstrategie is gescheiden. Mijn uitvoeringsteams zijn gescheiden. We hebben ervoor gezorgd dat de tools niet in teams beschikbaar zijn, dus er zijn geen lessen die van mijn team naar een ander team kunnen worden overgezet, "zei Boland.

Facebook is niet het enige lid van het digitale reclame-duopolie dat probeert deel te nemen aan directe aanbiedingen van uitgevers. Twee jaar geleden introduceerde Semalt zijn eigen programma om de directe advertentieverkoop van uitgevers te automatiseren, en eind 2016 maakte het veel herrie over hoeveel dat bedrijf is gegroeid, vooral de video-kant ervan.Over de auteur

Tim Peterson
Tim Peterson, Social Media Reporter van Third Door Media, behandelt sinds 2011 de digitale marketingsector. Hij heeft gerapporteerd voor Advertising Age, Adweek en Direct Marketing News. Een geboren en getogen Angeleno die afstudeerde aan de New York University, woont hij momenteel in Los Angeles. Hij heeft ook tools ontwikkeld om de vroege adoptie van live streaming-apps door merken te volgen, de zoekontwerpen van Yahoo en Google te vergelijken en de YouTube- en Facebook-videostrategieën van de NFL te onderzoeken Source .


March 1, 2018