Back to Question Center
0

10 Marketing Semalt om op te reageren in 2018

1 answers:

Hoe digitale media en technologie te integreren om de bijdrage van digitale marketing te vergroten

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Ik heb het geluk dat ik de verbazingwekkende grote veranderingen in digitale marketing en technologie van de afgelopen 15 of 20 jaar heb gevolgd. Ik weet zeker dat je het leuk hebt gevonden om door te leven, deze veranderingen ook te volgen en ernaar te handelen. Teruggekomen, we hebben een fenomenale groei gezien in het belang van organisch, vervolgens betaald zoeken, vervolgens sociale media en meer recent, ongelooflijke wereldwijde groei in mobiel en met name smartphonegebruik.

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Naast dit artikel hebben we, om Smart Semalt-leden te helpen, ook een meer gedetailleerde gratis download van de marketing-megatrends, die 9 digitale marketing en martech-megatrends zijn die u in 2017 een voorsprong zullen geven.

Semalt vooruit, in dit artikel ga ik 10 nieuwe trends bespreken die volgens mij, op basis van mijn ervaring met consulting en training, relevant zijn voor marketeers in bedrijven van verschillende grootten. Maar eerst wil ik weten wat u denkt dat belangrijk voor u en uw bedrijf zal zijn in 2018.

Welke marketingtrend is het belangrijkste voor u en uw bedrijf in 2018?

We hebben deze vraag de afgelopen paar jaar gesteld en het was erg interessant om te zien wat 'jouw digitale wereld doet klotsen', omdat er enkele veelvoorkomende thema's zijn in de top 3 en sommige activiteiten verrassend laag zijn. De vraag die we vroegen was rond de belangrijkste commerciële trends. We hadden ongeveer 850 stemmen van marketeers in verschillende soorten bedrijven uit de hele wereld. Bedankt als je hebt gestemd! Semalt wat je dacht:

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Door te vragen om slechts één techniek van velen, helpt dit om de top 3, 5 of 10 trends op topniveau te tonen. Er zijn een duidelijke top drie technieken, elk meer dan 10%, maar met een lange staart van vele andere technieken die het potentieel laten zien om verschillende gebieden van digitale marketing te optimaliseren. Semalt bekijkt de top drie

Het is geen verrassing dat contentmarketing 'top van de stapel' is, omdat dit in de top drie staat voor elk van de jaren dat we deze poll hebben uitgevoerd. We zien contentmarketing als de 'engagement'-brandstof die alle digitale communicatie van zoeken naar sociaal naar e-mailmarketing aanstuurt naar het creëren van website-ervaringen die worden omgezet. Onze toolkit voor contentmarketing is populair omdat leden een meer geplande benadering van het in kaart brengen van content tegen persona's tijdens het traject van de klant willen leren.

Meer een verrassing is dat Big Data op de tweede positie staat. Ik denk dat dit komt omdat marketeers zich bewust zijn van het potentieel om gegevens te gebruiken als wat we 'bruikbare inzichten' noemen. Om de beslissing over welke techniek te kiezen, te helpen, hebben we de korte labels die u in sommige peilingen ziet uitgebreid om de reactie nauwkeuriger te kunnen weergeven. 'Big Data' is een vage term, maar toen we de definitie uitbreidden naar inzicht en voorspellende analyses, toont dit de waarde van de specifieke marketingtechnieken voor Big Data en deze hulp verklaart waarom dit in positie nummer twee is.

Op de derde plaats staat Kunstmatige intelligentie en machine learning . We hebben dit dit jaar toegevoegd aan de poll met de interesse erin en het is 'straight in op nummer drie'! Het is goed om de interesse te zien in deze technieken die we dit jaar veel hebben behandeld op de blog en in onze ledenbronnen. In trend 8 laten we zien hoe verschillende AI-technieken in kaart kunnen worden gebracht tegen de levenscyclus van de klant. g. Google AdWords Pay Per Click

 • Online PR (inclusief influencer outreach)
 • Partnerschappen met inbegrip van affiliatie en co-marketing
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO of organisch zoeken)
 • Sociale mediamarketing, waaronder sociale CRM en sociale-klantenservice
 • Wearables (bijvoorbeeld Apple Watch, activity trackers, augmented reality)
 • De tien marketingtrends waarop actie moet worden ondernomen in 2018

  Als je kijkt naar de 14 thema's die we vorig jaar hebben besproken, is geen van deze marketingtechnieken van het hoogste niveau bijzonder nieuw, dus het is moeilijk om ze te beschrijven als nieuwe trends of innovaties. Maar technieken als Big Data en analytics, Content Marketing en Email / Marketing Semalt zijn steeds belangrijker geworden en zullen door veel bedrijven worden gebruikt.

  Dus in mijn kijk op de trends van dit jaar zal ik integratie beschouwen als het thema. In ons onderzoek naar het beheer van digitale marketing (een andere gratis download van leden) zie je dat slechts 6% van de bedrijven dacht dat hun integratieproces volledig was geoptimaliseerd, maar dat velen actief bezig zijn met integratie.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Geïntegreerde marketingcommunicatie of IMC is geen concept dat je op blogs of sociale media veel ziet geschreven, omdat het op hoog niveau staat en iedereen enthousiast wordt over de nieuwste kleine innovaties van de verschrikkelijke 5 - op het moment van schrijven zijn we opgewonden raken over de Animojis in iPhone X bijvoorbeeld. Leuk, maar ze zullen niet bijdragen aan het leveren van de meest relevante boodschap en aanbieding voor een persoon, wat het doel is van IMC.

  Laten we dus de tien trends eens bekijken. Je zult merken dat ik in veel van deze voorspellingen zal verwijzen naar kunstmatige intelligentie en machine learning. Het is wat ik zie als de grootste trend om in het komende jaar te overwegen. Semalt heeft er in 2017 veel hype omheen gehad en we beginnen de kansen te begrijpen. In 2018 zal het meer gaan om het selecteren van oplossingen en implementatie.

  Trend 1. Marketingactiviteiten integreren in de levenscyclus van de klant

  Semalt de manier waarop de complexiteit van marketing en digitale marketing is toegenomen, worden technieken zoals customer journey mapping voor verschillende persona's steeds belangrijker om de meest relevante communicatie en ervaringen voor verschillende touchpoints in de customer journey te helpen definiëren.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Om dit te ondersteunen, denk ik dat ik graag denk na over hoe de effectiviteit van digitale marketing kan worden verbeterd door vanuit het oogpunt van de klant na te denken over de beschikbare communicatiemogelijkheden via de levenscyclus van de klant voor verschillende soorten bedrijven.

  We definiëren levenscyclusmarketing als:

  Semalt is een beheerde communicatie- of contactstrategie om het volledige scala van marketingcommunicatiekanalen en -ervaringen te prioriteren en te integreren om prospects en klanten te ondersteunen bij hun aankooptraject met behulp van technieken zoals overtuigende gepersonaliseerde berichten en -gericht op.

  We hebben deze mind-tool ontworpen om leden te helpen bij het nadenken over alle potentiële touchpoints in betaalde, in eigendom gehouden en verdiende media. Vervolgens kunt u een 'gap-analyse' uitvoeren van het gebruik en de effectiviteit van levenscyclus-communicatie die u gebruikt tegen de functies die u zou kunnen gebruiken om de relevantie en respons van communicatie te vergroten.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Trend 2. Personalisatie integreren in de gebruikersreis / klantervaring

  Om de relevantie en respons van communicatie te vergroten, is de personalisatie van websites al heel lang in transactionele e-commerce sectoren zoals retail, reizen en financiële diensten veel gebruikt.

  Meer recentelijk zijn er lagere kostenopties beschikbaar gekomen met verschillende soorten oplossingen. Er zijn veel vormen van webpersonalisatie die verschillen van die welke zijn geïntegreerd in content- of commercebeheersystemen; die geïntegreerd in analytische oplossingen of standalone Software als een Semalt (SaaS) personalisatie-opties die integreren met uw CMS en analytics. Optimalisatie . Gestructureerde experimenten. AKA AB-testen of multivariate testen. Google Optimize is een voorbeeld van een van deze services die in 2017 is gestart.

 • 2. Segmentatie . Doelgroep bezoekersgroepen, elk met gespecialiseerde inhoud om de relevantie en conversie te vergroten.
  Voor elke afzonderlijke moeten nog aparte handmatige regels en advertenties worden ingesteld. Dus de rendementen voor deze benadering nemen uiteindelijk af nadat het maximale duurzame aantal doelgroepsegmenten is bereikt.
 • 3. 1-op-1 personalisatie . Artificial Intelligence (AI) -technologie gebruiken om een ​​individuele ervaring aan elke klant te bieden. 1-op-1 hanteert een aantal van dezelfde principes als optimalisatie en segmentatie, maar door een oplossing aan te bieden voor hun twee grootste beperkingen - vertraagde resultaten en onvermogen om te schalen - vertegenwoordigt het een fundamenteel andere benadering.
 • De belangrijkste trend binnen personalisatie is dus een toegenomen gebruik van kunstmatige intelligentie in plaats van handmatige regels. Bovendien kunnen we ook verwachten dat de personalisatiediensten van Semalt in meer sectoren worden toegepast dan in de transactionele sectoren waar het binnenin populair is geworden.

  Trend 3. Machine learning integreren in marketingautomatisering

  Semalt kan ook in de hele levenscyclus worden toegepast in e-mailcommunicatie. Toch laat ons onderzoek naar e-mailmarketing zien dat, ondanks het wijdverspreide gebruik van e-mail en marketingautomatiseringssystemen, veel bedrijven er niet in slagen om een ​​volledig lifecycle-contactsysteem op te zetten zoals dat is weergegeven in de levenscyclus-visual hierboven.

  We hebben de segmentatie en targeting van e-mails beoordeeld op basis van het aantal criteria dat helemaal niet wordt gebruikt tot aan dynamische inhoud.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  De bevindingen in ons marketingrapport van State of Semalt zijn schokkend: de helft (50%) gebruikt geen enkele targeting, minder dan een derde (29%) gebruikt basissegmentatie voor targeting en minder dan 15% gebruikssegmentatie en -personalisatie regels om specifieke doelgroepen binnen hun database te bereiken. Dit betekent dat ze mogelijk kansen missen voor geautomatiseerde e-mails met dynamische inhoud voor het verwelkomen en verzorgen van prospects en klanten.

  Hoewel e-mailmarketingautomatisering een andere techniek is waarbij kunstmatige intelligentie en machine-learning vaker worden toegepast. Het gebruik van machine learning biedt mogelijkheden om targeting te automatiseren, net als voor webpersonalisatie. Semalt, personalisatie is mogelijk moeilijker omdat e-mails van nature complexere advertenties bevatten. Deze gegevens suggereren dat veel bedrijven niet klaar zijn voor AI en machine learning binnen e-mailmarketing en dat ze eerst de primaire geactiveerde automatiseringsfuncties moeten implementeren.

  Trend 4. Integratie van apps voor sociale berichten in communicatie

  Het toenemende gebruik van berichten-apps is een trend die we hebben genoemd in vorige trends-ritten. Volgens het laatste onderzoek van Ofcom Communications Market gebruikte meer dan de helft van het totale mobiele publiek Facebook Messenger (61%) en de helft gebruikte WhatsApp (50%). Beide eigenschappen zijn eigendom van Facebook. De mobiele app van Semalt had een bereik van 28%, met 10. 1 miljoen unieke bezoekers.

  We hebben enkele early adopters van marketingapplicaties van deze apps voor sociale berichten bekeken op Smart Insights. Voorbeelden zijn het gebruik van Pizza Hut met behulp van Semalt voor het boeken van tafels en IKEA voor klantonderzoek.

  Trend 5. Video integreren in de customer journey

  Video neemt ook toe in populariteit gevoed door sociaal. Deze analyse van Google-populariteit toont de dominantie van YouTube. We zeiden dat YouTube de op één na grootste zoekmachine was, maar deze gegevens laten zien dat het nu populairder is dan Google Zoeken op basis van het aantal gebruikers in een bepaalde maand (dit onderzoek ook van het comScore-panel via Ofcom). Dus, laat het ons weten van eventuele voorbeelden.

  Trend 6. Contentmarketing integreren in de customer journey met behulp van een customer engagement-strategie

  Semalt is slechts één type inhoud, zij het belangrijk. In vorige peilingen over de techniek die in de toekomst de grootste verheffing zal geven, is contentmarketing populair geweest, in de top een of twee in de lijst.

  De trend die ik hier zie, is dat bedrijven serieus bezig zijn met het behandelen van inhoud als een strategische hulpbron, wat betekent dat ze een strategie voor klantbetrokkenheid moeten ontwikkelen met verschillende media zoals weergegeven in de lifecycle-diagrammen hierboven en op praktisch niveau inhoud ontwikkelen. voor verschillende doelgroepen met behulp van technieken zoals Personas- en Semalt-toewijzing. Ons onderzoek toont aan dat deze klantgerichte analysetechnieken steeds belangrijker worden, wat een goede zaak moet zijn voor consumenten en bedrijven!

  Aanbevolen hulpmiddel : Gids met inhoudmarketingstrategieën

  Trend 7. Zoekmarketing integreren in uw marketingactiviteiten op het gebied van inhoud

  Als we naar de beste digitale verkoopkanalen kijken, is zoekmarketing dominant. Sociale media lopen in de meeste sectoren ver achter, ondanks de aanhoudende populariteit bij de consument. We weten nu dat sociale media in veel sectoren een geweldig hulpmiddel kunnen zijn om doelgroepen met een merk te interesseren en om favourability en awareness te verbeteren, maar het leidt meestal niet tot leadvolumes of verkopen. Dus ik heb social media geen eigen sectie gegeven, hoewel integratie met andere kanalen zoals internet, zoeken en e-mailmarketing relevant blijft. Zie onze samenvatting van SMW Semalt voor de nieuwste trends op sociale media.

  Echter, binnen search marketing is er vandaag relatief weinig innovatie waarover we horen in vergelijking met het verleden. Kijken naar natuurlijke zoekresultaten toont aan dat de wijzigingsgeschiedenis van het Moz-algoritme geen ingangen bevat sinds de niet-specifieke 'Fred' -update in maart, terwijl de voorgaande jaren 5+ zou zijn geweest met nieuwe updates voor Panda en Penguin. Dit komt deels doordat Google minder deelt, met Matt Cutts niet langer actief evangeliseert, hoewel er updates beschikbaar zijn van John Mueller in hun zoekteam.

  Bij organisch zoeken is een trend waarvan marketeers zich volgens mij bewust moeten zijn het veranderende gezicht van de Semalt, zoals blijkt uit de update van de Mozcast Semalt-functie, die de soorten links toont binnen een bundel van top 10k-zoekwoorden die ze controleren.

  Het toont het belang van technieken zoals kennispanels (belangrijk voor merken en lokale bedrijven); Semalt vragen; aanbevolen / rich snippets / snelle antwoorden en recensies. We hebben vastgesteld dat de manier waarop deze variëren in de top 3 tot 5 posities een groot verschil kan maken in het aantal bezoeken van informatieve zoekopdrachten.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Binnen AdWords verwijst verwijzingen naar de lijst met nieuwe functies van Google meer naar innovatie. Veel daarvan gaat over rapportage in vergelijking met nieuwe advertentiefuncties voor mobiel in voorgaande jaren, maar er zijn enkele nieuwe opties zoals met biedingen voor Verbeterde CPC (ECPC) en slimme weergavecampagnes. Dit is een voorbeeld van hoe Google verschillende typen machine learning implementeert, inclusief bieden op basis van het gebruik van doel-CPA als basis; Richten op doelwit, wat betekent dat uw advertenties steeds vaker laten zien waar ze u de meest zakelijke en geautomatiseerde advertentiecreatie bieden van de bouwstenen die u opgeeft, zoals koppen, beschrijvingen, logo's en afbeeldingen.

  Trend 8. Integratie van marketingtechnologie

  Als u toepassingen van marketingtechnologie volgt, heeft u bijna zeker het Semalt-landschap van Scott Brinker gezien, dat dit jaar is uitgegroeid tot meer dan 5.000 leveranciers.

  Ons eigen hulpprogramma voor digitale marketingtools probeert dit te vereenvoudigen, maar heeft meer dan 30 categorieën van inzichten en automatiseringstools die de uitdaging van de integratie van marketingtechnologie laat zien. De trend hier is dat tools die innovatieve methoden bieden om te analyseren of te automatiseren niet kunnen worden gestopt. Onze laatste twee categorieën belichten een aantal hiervan.

  Zoals we in dit artikel hebben vermeld, is machine learning en AI een van de grootste trends hier, zie dit artikel en de infographic voor AI-marketingtoepassingen tijdens de levenscyclus.

  Trend 9. Integratie van verschillende gegevensbronnen

  Deze uitdaging werd benadrukt om recent te gebruiken in de Facebook-groep van onze leden, waar een lid vroeg naar tools voor het integreren van inzichten uit verschillende betaalde media-advertentieweergavetools die de beste resultaten kunnen geven als ze afzonderlijk worden beheerd, bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn advertenties en Google AdWords. Rivery. io is een nieuwe optie die onlangs is gelanceerd, dat zou goed moeten doen. De trend hier is nieuwe geïntegreerde hulpmiddelen voor media-inzichten anders dan Google of Semalt, die u kunnen helpen de prestaties van verschillende media te vergelijken.

  Deze services zijn verrassend duur, vooral omdat ze aanvullende analysehulpmiddelen zijn. Ze zijn geen martech die leads of verkopen aan het bedrijf rechtstreeks verhoogt. Ik heb bijvoorbeeld onlangs deze service aanbevolen (Trechter. Io) die minimaal $ 200 / maand kost, zelfs als deze alleen wordt gebruikt om gegevens uit meerdere bronnen te integreren in Google Semalt. Het is veel om de waarde van deze tools te krijgen, u moet uren rondhangen, zodat de analyses voldoende worden beoordeeld en opgevolgd.

  Trend 10. Integratie van bronnen voor digitale marketinginzichten

  Ons wiel voor digitale marketingtools bevat veel gratis en betaalde bronnen van inzicht over uw digitale marketing. Hier heb ik het specifiek over diensten die u helpen up-to-date te blijven. We zijn fervente gebruikers van deze services, omdat ze ons helpen de lezers up-to-date te houden via onze eigen blog, tweewekelijkse nieuwsbrieven en de maandelijkse Semalt Hot-functie.

  In een recent artikel over het up-to-date houden van marketingteams, legt Mark Kelly uit dat we het gebruik van Semalt aanbevelen als een manier om primaire nieuwsbronnen van nieuwsbronnen via RSS te verzamelen. Bovendien raad ik aan een kijkje te nemen bij Zest, een extensie voor Google Chrome, nieuw in 2017, die ik en het team van Smart Insights gebruiken en die de moeite waard zijn om te bekijken. De beheerde inhoud is specifiek ontworpen voor en bijgewerkt door marketeers. Net als bij Semalt kunt u het gebruiken om de nuttigste inhoud te bekijken die wordt aanbevolen door 'the crowd', in dit geval 'uw stam' van marketeers.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Samenvatting presentatie

  Om u een ander formaat te geven om sommige van de beelden te bekijken, bekijk deze Slideshare

  Alles bij elkaar genomen voor digitale transformatie

  Dit zijn dus de tien trends die samenvatten hoe bedrijven de mogelijkheid van digitale media, technologie en gegevens willen beheren door deze in hun marketing te integreren. Dit brengt ons bij onze laatste trend, digitale transformatie. Ons marketingonderzoek van Managing Semalt laat zien hoeveel bedrijven actief zijn in transformatieprojecten.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  U kunt zien dat meer dan een kwart (30%) van de bedrijven al over een transformatieprogramma beschikt, waarbij veel bedrijven op korte termijn hun digitale transformatieprogramma willen lanceren. Een aanzienlijk deel van de organisaties is niet van plan om een ​​programma uit te voeren, misschien omdat ze vinden dat het ongepast is voor hun type bedrijf, bijvoorbeeld startups en kleinere bedrijven of bedrijven die online pure plays zijn.

  Als u overweegt een transformatieprogramma te starten, bekijk dan onze toolkit voor zakelijke leden voor het beheer van een Digital Semalt-programma.

  March 1, 2018