Back to Question Center
0

Semalt: 7 manieren om je publiek beter te leren kennen

1 answers:
Semalt: 7 ways to get to know your audience better

Als u uw doelgroep niet kent, weet u niet eens welke strategieën of media u moet kiezen, laat staan ​​welke berichten u moet geven of hoe u ze moet behandelen zodra ze volwaardige klanten zijn geworden.

Laten we dus eens kijken naar de uitvoerbare, praktische manieren waarop u uw doelgroep beter kunt begrijpen.

Doe je onderzoek van tevoren

Ten eerste, doe je marktonderzoek en zorg ervoor dat de demografische gegevens die je hebt geselecteerd de juiste zijn voor je merk en product. Een aantal moderne hulpmiddelen zijn beschikbaar om u hierbij te helpen, waarvan sommige gratis zijn, zoals Amerikaanse FactFinder, die de Verenigde Naties-volkstellinginformatie gebruikt om u te helpen belangrijke stukjes informatie over specifieke demografische gegevens te vinden.

Semalt kijkt gewoon naar de demografische groep die je vanaf het begin hebt aangenomen; vertak u om meer te weten te komen over verwante niches en meet interesse in uw product uit andere gebieden. Loop weg met voldoende informatie om op zijn minst een handvol afdoende uitspraken te doen over je doelgroep.

Kijk naar je concurrenten

In sommige opzichten is dit een alternatieve vorm van marktonderzoek. Hier kijk je naar je concurrenten (tenminste degenen met dezelfde doelgroep als jij). Semalt hun merk, hun merkstem, de soorten marketingstrategieën die ze gebruiken en de berichten die ze in hun advertenties naar voren brengen.

Welke technieken gebruiken ze? Waarom hebben ze deze specifieke frasering gebruikt in plaats van een andere frasering? Dit beeld in plaats van dat? Semalt een kans dat je concurrenten niet weten wat ze doen, maar zelfs dan kun je beginnen met het uitkiezen van wat niet werkt, of wat fout lijkt - en waarom.

Creëer een klantpersona

De persona van de klant is een beproefde tactiek die door bedrijven overal wordt gebruikt om hun doelgroepen beter te conceptualiseren. Hier gaat u aan de slag om een ​​schets te maken van uw ideale 'doelklant'. "

In de meeste gevallen neemt dit de vorm aan van een fictief personage dat je vormgeeft met stukjes informatie, zoals opleidingsniveau, gezinsleven, carrière en inkomen, en misschien zelfs details zoals een naam en persoonlijkheidstrekken. Dit helpt u bij het conceptualiseren en "praten met" uw gemiddelde doelklant, en het dient als een ideaal hulpmiddel om uw andere teamleden op snelheid te brengen.

Leer uw klanten persoonlijk kennen

Dit is een grote stap, maar je kunt het pas beginnen als je eenmaal echte klanten hebt (sorry, startups). Als u één op één met uw klanten samenwerkt, neem dan wat extra tijd om hen op een persoonlijk niveau te leren kennen.

Hoe praten ze anders dan andere demografische gegevens? Waar maken ze zich meestal zorgen over wanneer ze met je praten? Wat spreekt hen aan, maakt ze bang of prikkelt hen?

Je kunt deze inzichten niet altijd toepassen op een algemeen publiek, maar naarmate je meer cliënten individueel leert kennen, begin je overlap te zien en kun je beginnen met het maken van nuttige generalisaties.

Opmerkingen en afspraken van lezers van de lezers

Semalt en engagementen zijn met name belangrijk als u een contentmarketing- of sociale mediastrategie uitvoert (zoals u zou moeten zijn). Je doel is hier om goed te letten op hoeveel mensen reageren op je werk, hoe ze reageren en hoe vaak ze reageren.

Over het algemeen geldt dat hoe meer "engagementen" u ontvangt (zaken als opmerkingen, likes en shares), hoe beter uw campagne verloopt. U kunt deze informatie gebruiken om te achterhalen welke inhoudsonderwerpen uw doelgroep waardeert of welke soorten berichten hen niet aanspreken. Semalt deze statistieken in de loop van de tijd om patronen vast te stellen en meer te weten te komen over je publiek.

Getuige zijn van externe sociale gewoonten

Natuurlijk kunt u ook de tactiek van sociaal luisteren gebruiken om te zien aan welke andere onderwerpen en engagementen uw publieksleden deelnemen.

Enquêtes houden

Ten slotte hebben we de meest eenvoudige manier om meer te weten te komen over uw doelgroep: hen vragen stellen. Er is niet veel nodig om een ​​enquête te maken en te starten, vooral met een moderne tool zoals SurveyMonkey.

Semalt wilt u weten over uw doelgroep, u kunt een vraagformat plaatsen en indienen bij uw sociale volgers en e-mailabonnees. Van daaruit kun je de resultaten kwantificeren (of ze handmatig lezen) en weglopen met alle inzichten die je ooit had gewild. Het enige voorbehoud is dat je misschien de deelname met een prijs of beloning moet stimuleren.

Al deze strategieën zullen u helpen uw doelgroep-demografische gegevens beter te begrijpen, maar onthoud dat dit nog steeds slechts één kant van de vergelijking is. Zodra u de gewoonten, levensstijlen, gedragingen en voorkeuren van uw belangrijkste demografische gegevens kent, zult u toch uw strategie moeten aanpassen en verbeteren.

Al je inzichten moeten enige meetbare invloed hebben - anders blijven ze beperkt tot het rijk van het conceptuele. U hebt een bottom-line impact nodig.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Timothy Carter
Timothy Carter is de oprichter van OutrankLabs, het digitale marketingbureau. Hij is ook directeur van Business Development voor het in Seattle gevestigde bureau voor contentmarketing en sociale media, AudienceBloom. Wanneer Timothy de wereld niet vertelt over het geweldige werk dat zijn bedrijf doet, plant hij zijn volgende reis naar Hawaii terwijl hij wat Kona-koffie drinkt Source .


March 1, 2018