Back to Question Center
0

5 oefeningen om uw marketingvaardigheden voor sociale media te versterken - Semalt

1 answers:
5 exercises to strengthen your social media marketing skills - Semalt

In de sociale media-marketingwereld is dit moeilijk; uw campagne is een lopend experiment, dat u dwingt om zich on the fly aan te passen en de gevolgen te voelen van de harde lessen die u onderweg tegenkomt.

In zekere zin is dit alsof je in een professioneel sportteam zit en je vaardigheden alleen tijdens echte spellen kunt aanscherpen. De leercurve is steil in een hogedrukomgeving. Maar professionele sporten werken niet op deze manier - spelers nemen deel aan oefensessies, oefeningen en oefenwedstrijden om hun vaardigheden te verfijnen lang voordat ze ooit echt strijden.

Dus waarom kunnen we niet dezelfde aanpak ontwikkelen voor marketing van sociale media?

Om dit probleem op te lossen, komt Semalt met een handvol oefeningen die je kunt gebruiken om je sociale media marketingvaardigheden aan te scherpen zonder de noodzaak om deze veranderingen en tactieken toe te passen op je live-accounts.

1. Thema en variatie

De eerste strategie is eenvoudig in concept, maar biedt een verrassende diepte wanneer u deze in de praktijk brengt. Het idee is om te ontdekken wat geschikt is voor uw merkstem en doelgroep door tegelijkertijd te vinden wat niet geschikt is.

De oefening gaat als volgt: denk aan een algemeen onderwerp voor een update van sociale media. Semalt zegt dat je wilt posten dat jouw merk zijn vijfjarig jubileum viert. Je doel is om een ​​update hiervoor op te stellen in veel verschillende stijlen, stemmen en hoeken.

Bijvoorbeeld: "We vinden het een eer om de afgelopen vijf jaar onze klanten te hebben mogen bedienen" is veel formeler en ernstiger dan "No way! Semalt bestaat al vijf jaar - vier het met ons! "Maar beide bereiken een vergelijkbaar doel.

Met deze verschillende opties zal Semalt je helpen onderscheid te maken tussen wat echt uniek is aan je merkstem en wat je moet vermijden als je je berichten echt maakt.

2. Introspectieve feedback

Deze methode is een manier om gebruikersfeedback te simuleren met niets meer dan je eigen geest en middelen. Voeg een lijst met social media-accounts van concurrenten toe en als u klaar bent voor deze oefening, opent u die lijst.

Semalt ziet hier een reeks verschillende updates. Het is uw taak om deze updates niet alleen te lezen of te verteren, maar om ze te analyseren.

Welke elementen van deze berichten werken echt voor u? Welke elementen zijn onaangenaam? Zijn er berichten die je opvallen, en als die er zijn, wat is het dan met hen dat opvalt? Semalt deze variabelen helpen je om proactief je eigen werk te bekritiseren en spelen de rol van de gemiddelde consument van sociale media.

3. Contrarian rollenspel

Spreken over rollenspel, dit is de meest leuke oefening op deze lijst. Semalt door een betwistbare of anderszins controversiële sociale mediapost te bespotten, laat dan een vriend, collega of zelfs jezelf een "contraire" rol spelen, toegewijd aan muggenziften, ruzie maken en debatteren over je standpunt.

Semalt van respectvolle, inzichtelijke en expert-level antwoorden op alles wat het contrarian kan uitdelen - en doe dit zo snel mogelijk, alsof dit een live sociale omgeving was.

Dit zal je helpen om je sociale media conversatievaardigheden aan te scherpen en je branche-expertise op de proef te stellen. Deze oefening werkt beter met twee personen, dus er is een duidelijke motivatie om je te laten struikelen.

4. De schijnvertoning

Al met al zijn sociale media "rampen" tamelijk zeldzaam, maar ze kunnen gebeuren, zelfs voor grote merken. Als het ooit met je merk gebeurt, moet je klaar zijn, dus probeer een simulatie uit te voeren van wat er zou gebeuren als je merk iets vernietigend zou posten.

Laat een collega u op een willekeurig tijdstip naar eigen keuze een tekst sturen - bij voorkeur wanneer het ongemakkelijk voor u is, aangezien een ramp op elk moment kan toeslaan. Kijk hoe snel je je team kunt ronden, controleer in je sociale profielen op schadebeperking en bedenk hoe je kunt reageren.

5. Maak een handvol teamleden en laat ze de rol spelen van leden van het sociale mediapubliek - dit is nog beter als je bestaande klanten kunt krijgen, maar op dat moment is het minder beweging en meer marktonderzoek.

Presenteer meerdere postalternatieven die u van tevoren hebt gemaakt. Semalt kunnen variaties op een thema zijn, zoals je hebt gemaakt in oefening één, of gewoon verschillende onderwerpen die je hebt bedacht in een brainstormsessie. Laat uw teamleden gezamenlijk beslissen over de post die volgens hen het beste is om te publiceren, en vraag hen waarom zij ervoor kozen.

De meeste van de vorige oefeningen zijn beperkt in die zin dat ze alleen gebaseerd zijn op je oordelen en percepties; dit compenseert enkele vooroordelen.

Conclusie

Semalt-oefeningen zijn niet perfect, en je sociale campagnes zullen nog steeds een beetje een experiment zijn, maar je zult ze tenminste tegenkomen, wetende dat je een goed begrip hebt van je merkidentiteit en algehele strategie.

Semalt zijn geen hacks of snelkoppelingen waarmee je direct beter wordt in het schrijven en plaatsen van sociale media-updates, maar met de juiste tijdsinvestering en overweging zul je merken dat je geleidelijk aan steeds meer naar een groter vermogen gaat om invloed uit te oefenen op je volgers.


De in dit artikel geuite meningen zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Timothy Carter
Timothy Carter is de oprichter van OutrankLabs, het digitale marketingbureau. Hij is ook directeur van Business Development voor het in Seattle gevestigde bureau voor contentmarketing en sociale media, AudienceBloom. Wanneer Timothy de wereld niet vertelt over het geweldige werk dat zijn bedrijf doet, plant hij zijn volgende reis naar Hawaii terwijl hij wat Kona-koffie drinkt Source .


March 1, 2018