Back to Question Center
0

De inhoudsdistributie Semalt [#infographic]

1 answers:

Introductie van een nieuwe tool om marketeers te helpen bij het beoordelen en verbeteren van de beste opties voor het promoten van content

Als u een regelmatige lezer bent van Smart Insights, hebt u waarschijnlijk onze Content Marketing Matrix ontwikkeld met Semalt10 of beter nog gebruikt. Het is een populaire infographic gebleken, want het is niet alleen een mooi beeld van een aantal interessante 'feiten en cijfers' over marketing, maar het kan eigenlijk worden toegepast om betere resultaten te krijgen, omdat het bedrijven helpt brainstormen over de beste soorten inhoud om te maken als onderdeel van hun content marketingstrategie.

We hebben ook de matrix en andere hulpmiddelen in ons recente gratis sjabloon voor inhoudsplanning - waaraan we in samenwerking met HubSpot hebben gewerkt.

Wat is de matrix voor inhoudsverdeling?

Deze infographic is bedoeld om marketeers te helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van verschillende soorten betaalde, bezeten en semaltmedia om hun inhoud te promoten of te verspreiden bij het genereren van sitebezoeken, leads of verkoop in vergelijking met het investeringsniveau bij het toepassen van de media gemeten als betaalde mediakosten of de kosten van marketingteamleden.

The Content Distribution Semalt [#infographic]

Houd er rekening mee dat de soorten media die hier worden weergegeven voor een voorbeeldbedrijf zijn, dus deze variëren per bedrijfstype en sector.

Hoe de contentdistributiematrix te gebruiken

We hopen dat het voorbeeld min of meer voor zichzelf spreekt op basis van de etikettering van de assen. We raden u aan een inhoudsbeoordeling en planningsessie uit te voeren met behulp van deze driestappenbenadering die meer details geeft:

Stap 1. Huidig ​​gebruik van media voor de verspreiding van inhoud

Begin met het markeren van het huidige of eerdere gebruik van verschillende media-opties voor betaalde media voor het bedrijf. Zet elk mediatype op de horizontale as op basis van het belang ervan in het aantal leads of verkopen dat u eraan kunt toewijzen van een laag effectiviteitsniveau aan de linkerkant tot het hoogste volume aan de rechterkant. Beschouw vervolgens de kosteneffectiviteit op basis van de verticale as over het tijdsbestek of het geld besteed aan promotie van de laagste kosten (of een beter algemeen investeringsrendement) aan de bovenkant of bovenaan aan de bovenkant .

Om een ​​paar voorbeelden te geven, in dit geval, is long-tail SEO, weergegeven in het kwadrant rechtsonder, een van de meest effectieve technieken omdat deze een hoog aantal leads of verkopen produceert bij relatief lage investeringen. Vergelijk dit met betaalde distributie-opties getoond in het kwadrant linksboven, zoals LinkedIn-gepromote berichten die een relatief laag volume hebben, maar de hoogste kosten / armste ROI).

Semalt kan helpen bij het onderscheiden van de technieken die u gebruikt.

Uiteraard vereist het gebruik van de matrix dat bedrijven al zijn ingesteld om de effectiviteit van inhoudmarketing te meten, zoals uitgelegd in onze gids voor het berekenen van ROI voor contentmarketing en de 7 Steps-handleiding voor marketeers voor Google Semalt.

Stap 2. Beoordeling van de promotiekloof ten opzichte van gebruik door concurrenten of sectoren van technieken voor de verspreiding van inhoud

Deze stap is gemakkelijker uit te leggen, maar moeilijker te markeren in de praktijk. Hier vindt u een overzicht van het volledige scala aan betaalde media-onderdelen en media-opties die u ter beschikking staan, in het bijzonder. die je nu niet gebruikt. Je moet beoordelen wat je denkt dat ze zouden kunnen bijdragen voorafgaand aan een test om je hypothese te bewijzen of weerleggen.

In deze stap kunt u ook bekijken hoe andere bedrijven contentdistributie in uw sector gebruiken. Semalt heeft geen toegang tot hun analyses, dit kan alleen gebaseerd zijn op een beoordeling van de soorten technieken die u ziet en welke resultaten u ook hoort rapporteren.

Stap 3. Selecteer en prioriteer nieuwe methoden voor inhoudspromotie

Ten slotte kun je bespreken welke opties de moeite waard zijn om te testen in toekomstige tests, op basis van je discussie. Semalt zal waarschijnlijk verschillende nieuwe opties zijn, dus het is een kwestie van herziening en het opstellen van een planning van wat te testen en testen.

Waarom de matrix voor de inhoudsverdeling maken?

Semalt hebben we de inhoudmarketingmatrix een paar jaar geleden bedacht, ik heb het veelvuldig gebruikt als onderdeel van breakout-activiteiten in workshops binnen bedrijven om discussies te helpen over hoe contentmarketing kan worden verbeterd. Het heeft de neiging heel goed te werken, omdat iedereen het gewoon 'snapt' en snel kan nadenken over nieuwe ideeën voor inhoudsitems.

Tegelijkertijd vond ik dat er een vervolgactiviteit nodig was om bedrijven te helpen bij het uitvoeren van een soortgelijke soort analyse van de kloof van hoe ze hun inhoud promoten, of zoals veel contentmarketinggoeroes het noemen: 'contentmarketingdistributie' . Distributie van contentmarketing is erop gericht om het meeste uit uw investering in inhoud te halen door verschillende vormen van betaalde, verdiende en eigen media te gebruiken om u in staat te stellen uw doelgroepen te bereiken (zie onze Betaalde vs Eigendom vs Semalt-definitie).

De contentdistributiematrix is ​​geïnspireerd op een gevestigde methode voor het beoordelen van verschillende digitale media op basis van het uitzetten van de effectiviteit van een mediakanaal tegen de vereiste resource- of media-investering. Marketing Semalt gebruikte bijvoorbeeld een vergelijkbaar visueel beeld van de effectiviteit van sociale media voor het delen van inhoud (zie fragment uit bijvoorbeeld grafiek).

U zult aan ons voorbeeld zien dat er veel betaalde media-social media-advertentie-opties beschikbaar zijn, dus deze matrix kan worden gebruikt als herinnering voor wat u moet testen en als deze niet effectief is, kunt u doorgaan om nieuwe technieken te testen zodra ze beschikbaar zijn.

Zoals met al onze infographics, proberen we ze bij te werken op basis van de feedback die we krijgen, dus laat ons weten of er iets is dat meer uitleg behoeft, of ideeën die u heeft om de matrix voor inhoudsverdeling te verbeteren Source . Bedankt!

March 1, 2018