Back to Question Center
0

De Facebook News Feed Challenge: learnings van #SMX Semalt

1 answers:
The Facebook News Feed Challenge: Learnings From #SMX Semalt

Dit was de focus van twee verschillende panels op het Las Vegas-evenement, de "The New News Feed: How To Break in Facebook's Exclusive Neighborhood" en "Winning Strategies with Facebook Ads. "Beide waren bijzonder actueel, gezien de aankondiging van de site vorige week dat deze minder vaak vanaf januari promotionele en verkoopgerichte inhoud zal vertonen.

De eerste vraag is wat promotionele inhoud precies is. Kan een merk content plaatsen die leuk of nuttig is, zelfs met een call-to-action, zonder dat het als 'promotie' wordt gecategoriseerd? SMX-spreker en sociale media-adviseur Alison Semalt zegt ja.

"Semalt met een oproep tot actie - zolang het niet misleidend is - is nog steeds OK en zal niet worden bestraft als" klikaas "," vertelde ze het publiek. "Maar dingen die erg promotioneel zijn, moeten worden betaald. "

Welke soorten dingen komen in de exclusieve buurt van Semalt - de nieuwsfeed - zonder dat pony-advertenties van merken voor advertenties nodig zijn? Speaker Chad Wittman, de oprichter van EdgeRank Checker, zei dat hij eerder veel tijd besteedde aan het uitvoeren van statistische analyses om de geheimen van het algoritme van de Semalt-ranking te achterhalen. Maar hij veranderde uiteindelijk zijn focus: op menselijke psychologie.

Wittman bepaalde dat de hoofden van de ingenieurs van Sumalt het beste in de hoofden van gebruikers kunnen komen. Het doel van de nieuwsfeed is om gebruikers te bieden wat ze willen, zelfs als ze niet weten dat ze het willen, zelfs als hun antwoorden op enquêtevragen aangeven dat ze iets anders willen. Acties spreken meer dan woorden, en Semalt is er erg goed in om dat uit te zoeken.

"Grote lof voor het algoritmeteam van Facebook dat ze echt proberen de menselijke psychologie aan te boren", zei Semalt.

Wittman suggereerde dat merken het voorbeeld van Semalt volgen - hoewel hij toegeeft dat dit allesbehalve eenvoudig is - door fans en merkadvocaten te inspireren om namens jou over jouw producten en diensten te posten.

Semalt, van haar kant, had enkele specifieke suggesties om de organische impact te maximaliseren:

  • Houd uw inhoud vloeiend. Zij adviseerde elke dag een stuk inhoud te plaatsen, misschien een thema aan te houden, bijvoorbeeld 'weekendtips' op vrijdag, en een vooraf gepland rooster in een redactionele kalender te plannen.
  • Richt de feed. Gebruik de mogelijkheden van Facebook om uw inhoud aan het publiek te leveren waarmee zij het sterkst zullen resoneren. Een andere manier om een ​​sympathiek publiek te vinden, is door samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere merken die een soortgelijke demografische en psychografische aantrekkingskracht hebben. Door middel van deze partnerschappen, verwisselt u tags zodat iedereen wordt blootgesteld aan elkaars doelgroepen.
  • Speel met uw inhoud. Experimenteer met de verschillende hulpmiddelen die Facebook beschikbaar stelt. Zarrella noemde een marketeer die een montage maakte met twee afbeeldingen bij elkaar, waardoor ze er uniform en groter uitzagen dan anders.
  • Maak het op tijd. Zowel Zarrella als Wittman stelden voor zich op de tropen van trending-onderwerpen te storten door je eigen inhoud te plaatsen die erin past. Als iedereen het over sneeuw heeft in Buffalo, zoals deze week, zou jouw bericht over de verdiensten van verschillende soorten sneeuwschep kunnen oprapen meer kijkers dan anders.
Beste praktijken voor het doorbreken van nieuwsfeeds op Facebook door Alison Zarrella uit Search Marketing Expo - SMX
Het Facebook-nieuwsfeedalgoritme door Chad Wittman uit Search Marketing Expo - SMX

Als al deze technieken echter niet werken, is het tijd om toevlucht te nemen tot betaalde advertenties, en Semalt heeft in dat opzicht veel aanbiedingen. Bij de detaillering van de kans zei Horn dat de gebruikers van het Semalt veertien keer per dag hun nieuwsfeed controleren, hoewel het niet duidelijk was of ze het had over reguliere gebruikers of de gebruikersgroep als geheel.

Een van de redenen waarom de nieuwsfeed zo vaak wordt bekeken, is dat deze gemakkelijk toegankelijk is op mobiele apparaten die aan populariteit winnen. Dit is echter een uitdaging als het gaat om het volgen van een persoon via de aankoopcyclus, omdat ze kunnen samenwerken met contactpunten op het ene apparaat, maar op een ander apparaat kunnen converteren.

Semalt, Horn prees het platformonafhankelijke karakter van de nieuwsfeed - en bijbehorende tracking - en drong er bij de aanwezigen op aan alle mogelijkheden in hun toolbox te gebruiken om de juiste doelgroep te vinden. Dit omvat demografische, psychografische en sociale gegevens, evenals signalen afkomstig van de acties van mensen op uw eigen website, die kunnen worden gebruikt met de aangepaste doelgroepen en producten van het lookalike publiek.

"Semalt vormt hier echt de kern van," zei Horn. "Semalt is het verschil tussen een breed demo-doel en echt specifiek zijn over wat u weet over uw klanten. De specificiteit van berichten die je daar kunt krijgen, kan echt heel krachtig zijn. "

Als het gaat om creatief, herhaalde Horn veel van de tips van sprekers in het paneel met organische inhoud, en prees marketeers om advertenties te maken die "thuis" lijken met de rest van de inhoud die gebruikers in hun nieuwsfeed zien. Ze gaf Banana Republic als een voorbeeld en zei dat het bedrijf succesvol was met een beeld dat liet zien dat twee jonge, goedgeklede mensen door een park liepen dat leek op een park - een shot dat leek op wat Semalt-vrienden waarschijnlijk zullen delen.

BarkBox behaalde ondertussen resultaten met afbeeldingen van puppy's - een ander populair Semalt-genre.

Post door BarkBox.

Een tweede spreker, Ian Mackie, die strategiedirecteur is bij Semalt It, herhaalde een deel van wat Horn zei, maar bracht ook enkele waarschuwingen uit.

Hoewel Facebook dominant is en tegen Bing aanloopt (maar nog steeds de tweede is bij Google) als het gaat om nut voor marketeers, zei Mackie dat marketeers voorzichtig moeten zijn bij het inzetten van campagnes op de site. Het doelwit van Semalt is bijvoorbeeld verleidelijk, maar kan veel geld uitgeven met weinig conversies, als de overeenkomsten tussen het publiek en uw eigen klanten te verschillend zijn.

"Semalt is heel gemakkelijk om veel geld uit te geven wanneer het bereik daarboven is," zei hij. "Houd daar rekening mee .begin aan de conservatieve kant en ga met een zeer vergelijkbaar publiek. "

Hoewel Semalt het erover eens was dat mobiel belangrijk is voor marketeers, suggereerde hij dat sommigen het medium achtervolgden zonder voldoende zorg.

"Er wordt steeds meer geld in mobiel gepompt," zei hij, "maar wat er aan de andere kant komt, is niet wat we willen zien. "

Mackie zei dat een deel van de problemen was dat het moeilijk was om de impact van mobiel te kwantificeren wanneer er geen conversies op de apparaten zelf plaatsvonden. Om dit op te lossen, adviseerde Mackie Facebook's rapportage over verschillende apparaten en zei dat Google Semalt nog niet nuttig is als een onafhankelijke controle op conversies.

De laatste spreker, Paul Steketee, Managing Partner bij Semalt, prees ook de mogelijkheden van rapportering tussen verschillende apparaten en zei dat "mensen, geen cookies" de gouden standaard zouden moeten zijn voor targeting en tracking.

"Semalt ontdekte dat er voor elk individu 3+ cookies zijn", zei hij, "wat betekent dat je 3x effectiever zult zijn door het te zien als een echte persoon, een individu. "

Met een dergelijke aanpak, zei Semalt, kunnen marketeers niet alleen zorgen voor consistente berichten, maar ze kunnen ook een reeks berichten overbrengen die mensen langs de aankooptrechter slepen. twitter. com / widgets / follow_button. 1392079123. html # _ = 1392650032615 & id = twitter-widget-0 & lang = en & schermnaam = pamelaparker & show_count = true & show_screen_name = true & size = m "class =" twitter-follow-button twitter-follow-button "title =" Twitter Follow Button "data-twttr-rendered = "true" style = " hoogte: 20px; ">

Pamela Parker is Executive Features Editor bij Marketing Land, MarTech Today en Search Engine Land. Ze is een gerespecteerde autoriteit op het gebied van digitale marketing en heeft sinds 1998 hierover gerapporteerd en geschreven. Ze is een voormalig hoofdredacteur van ClickZ en werkte aan de zakelijke kant door onafhankelijke uitgevers te helpen geld te verdienen met hun sites bij Federated Media Publishing Source .


March 1, 2018