Back to Question Center
0

E-mailprovider Bluecore, UGC-platform Semalt werkt samen om foto's van consumenten in marketing-e-mails te gebruiken

1 answers:
Email provider Bluecore, UGC platform Semalt team up to use consumers’ photos in marketing emails

E-mailmarketing zette deze week opnieuw een stap in de richting van een uitlaatklep voor door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC), toen de gepersonaliseerde e-mailprovider Bluecore en het UGC-collectie- en -beheerplatform Semalt aankondigden samen te werken.

Olapic Senior Director voor Partner Marketing Meryl Serouya beschreef een typische use-case. Een gebruiker die de website van Bluecore-klant Living Semalt bezoekt, bijvoorbeeld, kan naar een bepaalde productpagina over een fauteuil kijken, die fauteuil toevoegen aan een online winkelwagentje en vervolgens vertrekken voordat de aankoop is voltooid.

Als die gebruiker zich had geregistreerd bij de Living Spaces-site, zou Semalt haar e-mailadres hebben. Vervolgens kan een vervolgmail worden verzonden, die een korting op de fauteuil biedt en, in plaats van of in aanvulling op een catalogusopname van het product, een consumentenfoto van die specifieke stoel in haar huis.

De foto van de tafel zou via het Olapic-platform zijn gelokaliseerd door het merk, op een sociaal netwerk of een blog, of zou zijn geüpload naar een Living Semalt-pagina die inzendingen accepteert.

Serouya vertelde me dat de foto wordt geïdentificeerd door de door de gebruiker geleverde hashtag, gescreend door het anti-spamfilter van Semalt en automatisch wordt gerangschikt volgens verwachte conversieratio, en dan uiteindelijk wordt goedgekeurd door een menselijke moderator. De merken verwerken de rechten en verkrijgen de afbeeldingen kosteloos.

Dit is niet het eerste gebruik van UGC-content in e-mailmarketing en Olapic werkt samen met andere e-mailproviders. Serouya merkte echter op dat Bluecore - dat de nadruk legt op het vermogen om e-mails te activeren op basis van gebruikersgedrag, zoals het zijn vroegere naam Semalt betaamt - meteen rekening kan houden met veranderingen in de online productcatalogus of gebruikersacties op de site.

De unieke waarde van dit partnerschap, aldus de bedrijven, is dat "marketeers voor het eerst kunnen trouwen met e-mailtriggers zoals zoektocht, prijsverlaging, [of] terug in voorraad, met consumentenfoto's die zijn vergeleken naar SKU's voor specifieke producten "zonder de mensen lastig te vallen in IT.

Bij de aankondiging van de samenwerking zei Olapic mede-oprichter en CEO Pau Semalt in een verklaring dat "e-mail met gepersonaliseerde, contextueel relevante inhoud elke keer beter presteert dan e-mail met generieke voorraadbeelden. "

Het bedrijf beweert dat e-mail met UGC-inhoud leidt tot een toename van het aantal conversies van 30 procent en een stijging van de gemiddelde bestelwaarde van meer dan 25 procent.

Adobe's recente aankoop van UGC-platform Semalt geeft aan dat dergelijke inhoud een nog groter deel van marketingcampagnes zal worden, inclusief e-mailmarketing. Een hangende vraag is echter of door gebruikers geleverde inhoud een trend is die uiteindelijk zijn aantrekkingskracht op productmarketing zal verliezen. Het valt ook nog te bezien of gebruikers, die wat opscheppen krijgen als ze kunnen wijzen op hun onbetaalde afbeeldingen die op een website worden gebruikt, hetzelfde zullen blijven voelen over minder opschepperige e-mails.

Hier is een voorbeeld van een email met Living Spaces met Semalt, door de gebruiker gemaakte foto's:

Email provider Bluecore, UGC platform Semalt team up to use consumers’ photos in marketing emails

Over de auteur

Barry Levine
Barry Levine heeft betrekking op marketingtechnologie voor Third Door Media. Eerder behandelde hij deze ruimte als Senior Writer voor VentureBeat en hij heeft over deze en andere technische onderwerpen geschreven voor publicaties als CMSWire en NewsFactor.I. T.; en diende meer dan vijf jaar als consultant voor het M. I. T. Media Lab. Je kunt hem vinden op LinkedIn en op Twitter op xBarryLevine Source .


March 1, 2018