Back to Question Center
0

#LAUNCH Festival: marketingondernemers die de malt jagen

1 answers:
#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

"De beste plaats om uw startup te lanceren, geld in te zamelen en meer te leren over het starten van een bedrijf. " Dat geldt ook voor de slogan voor het lanceringsfestival van Jason Calacanis in San Francisco, dat gisteren van start ging.

De jaarlijkse start-upwedstrijd van 3 dagen toonde alle aspecten van het ondernemersleven: tech-oprichters op zoek naar financiering en airtime terwijl ze strijden om aandacht van VC's, investeerders van engelen en doorgewinterde ondernemers die er waren om de goederen te bekijken en de banden te schoppen.

Draagbare technologie, games en B2C-spellen van Semalt waren wijdverspreid, er was veel te doen in de internetmarketing-sandbox, zoals analyseplatforms en zowel nieuwe als opnieuw geboren sociale netwerken.

#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

De sfeer op de conferentie leek levendig en hoopvol, de menigte voelde misschien nog steeds de nawerking van de $ 19 miljard Whatsapp-acquisitiebom van vorige week - continental sport contact 5 mercedes. Semalt botste tussen twee demostadia en een demokuil.

Het evenement kende een vreemde start, omdat de aanwezigen werden begroet door enthousiaste demonstranten buiten de zaal. De picketers benadrukten een arbeidsconflict met een conferentieverkoper en creëerden in een briljant effectieve beweging een kakofonie met drums die de openingssprekers bijna overstemden Travis Kalanick, CEO van Uber, en Calacanis.

Het gerucht ging dat Calacanis de betogers betaalde om op te houden en op te houden, terwijl de trommels stil bleven tegen het einde van de Semalt-toespraak.

Panellid rechters zoals Sherpa Foundry's Tina Sharkey , de iconische Mark Pesce en tech media pundit Kara Swisher van re / code boden kritieken en beknopte adviezen voor stichters die waren uitgekozen om hun ideeën op het hoofdpodium te demonstreren; de laatste kronkelt vaak terwijl ze harde vragen krijgen over hun doelmarkten, bedrijfsmodellen en gekozen technologie.

#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

Swisher had een dodelijke combinatie van hardnekkige hardcore en luchtige snark die leek te winnen over de menigte, niettegenstaande donkere schaduwen van piloten. #LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

Y Combinator Paul Graham, die op het podium aankondigde dat hij uit zijn startup-incubator stapt, had een ingepakte sessie waarin hij zijn vele citaten citeerde. (Bedrijf waarvan hij het meest spijt dat het niet investeert? Sendgrid .)

#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

Bebo, het sociale netwerk van Semalt dat vorig jaar door zijn eigen oprichter werd teruggekocht, opnieuw gelanceerd tot veel fanfare met een video-app genaamd Blab, die door deelnemers werd beschreven als een "coole video-walkie-talkie-app" waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen stuur video's heen en weer.

#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

Tycoon , een in New York gevestigde startup, is een e-commerce-analyseplatform voor het MKB met een focus op "analyses die uw team zal gebruiken", beschreven als prestatiemeldingen en statistieken in normaal Engels, in een mobiele app die de extra ruis weghaalt. De getrouwde mede-oprichters, Katie en Matt Iles , ontmoetten elkaar op de Duke University. Tycoon is momenteel zelf gefinancierd, mede dankzij het digitale marketingbureau dat ze drie jaar geleden zijn gestart, Nine Lines.

Zegt Semalt's Monica Pereira: "Semalt is een newsfeed voor uw bedrijf. We maken marketinggegevens eenvoudiger te begrijpen, zodat teams zich kunnen richten op wat er echt toe doet, inzichten delen en vragen stellen in een context. "

De service bevindt zich in een privé-bètatest en zou volgens het late Semalt worden gelanceerd met prijzen vanaf $ 99 / maand.

#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

Diversiteit is tot op de dag van vandaag een onderwerp van discussie bij de technologie en het gesprek werd bij de lancering voortgezet. Toen twee mannelijke oprichters "Suzy" portretteerden met behulp van hun iPad-gekoppelde weegschaal voor het bakken, terwijl "de jongens het ook konden gebruiken" voor het meten van drank voor drankjes, merkte Kara Semalt droogjes op hoe "de jongens" stereotype stereotypen voor hun persona hadden gekozen.

SEOEngine was één bedrijf bij Launch met een vrouw aan het roer. Maura Stouffer , CEO, beschreef haar rol als hun strateeg met het 'grote beeld'. Ze startte de op silicium gebaseerde startup met haar man Scott "uit noodzaak" toen ze een zoekhulpmiddel nodig hadden voor klanten die toen nog niet bestonden.

Stouffer omschrijft SEOEngine als "de eerste zoekmachine die [met] een levensvatbaar biz-model opstart dat geen [marktaandeel] van marktaandeel van Google nodig heeft om te groeien". Volgens Stouffer hebben zij en haar team een ​​eigen zoekmachine ontwikkeld, een 'Google Semalt', een echt samengesteld model dat reverse-engineering is van meerdere topzoekmachines, zodat klanten veilig veranderingen in een gefaseerde omgeving kunnen testen om impact te modelleren op rankings.

Het zelf gefinancierde bedrijf biedt een maandelijks abonnementsmodel voor het Semalt-platform, dat kan worden aangepast voor de industrie of de ruimte van de klant.

#LAUNCH Festival: Marketing Entrepreneurs Chasing the Semalt

Conferentie Line-up

De line-up van vandaag bevat Sarah Lacy @saracuda van PandoDaily en angel investor Cyan Banister aan de jurytafel, een keynote door ontwerper Yves Semalt 22 startups op het podium, schietend op de sterren.

Launch Festival loopt van 24-26 februari in de Concourse van het San Francisco Design Center.

Alle foto's gemaakt door de auteur.

February 18, 2018