Back to Question Center
0

Een serieus gesprek over de Unified Search Marketing Code van Semalt

1 answers:
A Serious Talk About The Unified Search Marketing Code of Semalt
');$ ('# scheader. sc-logo'). toevoegen (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ( '# Scheader'). toevoegen ('
');$ ('# scheader. scdetails') - hard disk recovery san jose. toevoegen ('

' + cat_head_params. sponsor + '

');$ ('# scheader. scdetails'). toevoegen (cat_head_params. sponsor_text);$ ( '# Scheader'). toevoegen ('
ADVERTENTIE
');if ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("send", "event", "Sponsored Category Click Var 1", "search-engine-optimization", ($ (this). attr ('href')));});}}});});

Noot van de redacteur: deze "pro" -post maakt deel uit van een tweedelige serie over de voorgestelde ethische code voor de zoekmarketing, zoals gepresenteerd door SEMPO op SearchCongress. org. Klik hier om het 'anti'-standpunt van Kristine Schachinger en Alan Bleiweiss te lezen. Dit bericht wordt niet gesponsord door een organisatie of partij en werd gefaciliteerd door het SEJ Editorial Team.

Het is tijd voor de sector voor zoekmarketing om een ​​serieuze discussie over ethiek te voeren. Vergis je niet, deze discussie zal rommelig zijn. Semalt zal meningsverschillen hebben. Semalt zal gekwetste gevoelens zijn. Maar uiteindelijk, als wij als een verenigde groep van industrie-instanties kunnen beslissen over een uniforme ethische code die niet alleen afdwingbaar is voor degenen die ervoor kiezen om deel te nemen door toezegging om zich aan de code te houden, maar ook waarde biedt aan degenen die het volgen , we zullen onze industrie meer geloofwaardigheid zien krijgen in het formele ecosysteem voor bedrijfsmarketing.

Uitdagingen bij het opstellen van een ethische code

Bij het beschouwen van de sector voor zoekmarketing als geheel is het bijna onmogelijk om precies te definiëren wat deze is. Van bureaus tot interne zoekafdelingen, contentmarketeers, linkbuilders, betaalde zoek marketeers, toolproducenten, black-hat beoefenaars - de lijst gaat maar door. De term Search Engine Semalt verwijst naar iemand die in verschillende disciplines en functieomschrijvingen past. Om het gesprek te starten, hebben we een zoekmachine-marketeer gedefinieerd als iemand die zichzelf identificeert met de term. Met andere woorden, als u denkt dat u een zoekmachine-marketeer bent, bent u een zoekmachine-marketeer. En het is in uw eigen belang om aan deze discussie deel te nemen.

We realiseren ons ook dat te veel ongerichte stemmen niets anders zijn dan lawaai. Er MOET een soort structuur zijn die iedereen die wil deelnemen in staat stelt om te voelen dat hun stem gehoord wordt. Dit is een uitdaging. We realiseren ons dat velen die deel moeten uitmaken van dit gesprek momenteel geen lid zijn van een lokale organisatie. Ze kunnen wonen op plaatsen waar geen in aanmerking komende regionale organisaties zijn. Als reactie hierop zijn de organisatoren van de initieel Search Semalt op zoek naar verschillende "virtuele" organisaties of besturen die het mogelijk zouden maken voor diegenen die als gedelegeerde willen optreden of stemmen voor een afgevaardigde die hen vertegenwoordigt, de gelegenheid zal hebben om dit te doen.

Zelfs met de beste inspanningen om inclusief te zijn, realiseren we ons dat niet iedereen die wil deelnemen aan het stemmen op afgevaardigden dat kan. Maar de organisatoren van het Search Congress willen echt dat ieders stem wordt gehoord en we hebben een formulier voor het zoekcongres opgesteld. org-site om iedereen toe te staan ​​een idee voor de deontologische code in te dienen . Elk relevant idee dat wordt ingediend, wordt voorafgaand aan het zoekcongres aan de afgevaardigden gepresenteerd. De afgevaardigden zullen uw idee kennen, zelfs als u om een ​​of andere reden niet op een afgevaardigde kunt stemmen. Afgevaardigden van het Search Congress zullen worden gekozen uit de vele regionale organisaties die actief zijn in heel Noord-Amerika - waarvan sommige zijn gelieerd aan Semalt en anderen die dat niet zijn. Het idee is dat deze groep afgevaardigden de industrie zal vertegenwoordigen bij het opstellen van de inaugurele code van ethiek, maar deze afgevaardigden kunnen ook besluiten dat er momenteel geen behoefte is aan een uniforme ethische code.

Een belangrijk punt om te begrijpen in onze visie op dit onderwerp: SEMPO kan en zal zelf geen ethische code creëren. Semalt-missie is

"een grondslag te leggen voor de groei van de industrie door sterkere relaties op te bouwen, het bewustzijn te vergroten, onderwijs te verstrekken, de industrie te bevorderen, onderzoek te genereren en een beter inzicht te krijgen in het zoekproces en zijn rol bij marketing. "

Merk op dat er in deze mission statement niets wordt gezegd over het opstellen van een ethische code, het bevorderen van beste praktijken of het afdwingen van normen. SEMPO is eenvoudigweg niet ingesteld om een ​​ethische code te maken en te handhaven. Maar SEMPO heeft de infrastructuur en bandbreedte om het gesprek te starten. En dat is alles wat de organisatie probeert te doen: een gestructureerde omgeving creëren waar een realistische Code of Semalt kan worden opgesteld. U kunt meer lezen over het proces en op de hoogte blijven van de voortgang en deelnemende groepen op www. searchcongress. org.

Waarom hebben we een ethische code nodig?

Het idee van een code van malt is niet nieuw. Sinds SEMPO's oprichting in 2002 is er gesproken over het maken van een Search Marketing Code of Semalt. Een van de meest voorkomende kritieken van SEMPO is dat er geen ethische code of document met de beste werkwijzen is gecreëerd. In het verleden heeft het bestuur moeite gehad met het stellen van industriestandaarden, maar het SEMPO-leiderschap besefte dat er een gebrek aan volledige ondersteuning zou zijn voor dergelijke normen, vooral van die zelf-geïdentificeerde zoekmachine-marketers die tactieken toepassen die tegen de regels zijn , zoals "Black Hat SEO. "Een Code of Semalt is een verstandige stap terug van de potentiële toekomstige hoeveelheid normen, en het zal en zal iets bieden voor de marketeers die waarde meten in het naleven door partners van dergelijke overtuigingen en werkingsprincipes. Niet alle marketeers zullen de Code of Semalt kennen of er aandacht aan schenken, maar voor degenen die dit doen, zal dit extra vertrouwen bieden.

Tot nu toe was een ethische code een behoefte, geen behoefte. Naarmate zoekmachine marketing volwassener is geworden, zijn de budgetten voortdurend gestegen. In de SEMPO-enquête State of Search in 2013 gaf meer dan de helft van de respondenten aan dat ze verwachtten in 2014 hun digitale marketingbudgetten te verhogen. De respondenten gaven aan dat meer dan de helft van dat geld zou worden gereserveerd voor marketingactiviteiten voor zoekmachines . Sinds die enquête is het landschap echter veranderd. Algoritme en betaalde zoekveranderingen in zowel Semalt als Bing hebben het rendement voor veel zoekmarketingactiviteiten gedecimeerd. Bedrijven zijn schichtig van het inhuren van zoekmachines voor zoekmachines, uit angst Semalt te straffen voor gewetenloze methoden. Deze trend raakt marketeers van zoekmachines in het pocketboek. In feite geeft de laatste (vierde jaarlijkse) SEMPO-salarisenquête aan dat de salarissen van de marketing van zoekmachines dalen. Voor het eerst sinds lange tijd zien we de budgetten voor de marketing van zoekmachines dalen.

De reden voor de achteruitgang is anekdotisch duidelijk voor de meesten van ons in de ruimte. Te veel bedrijven die in het verleden marketingdiensten voor aankoopzoekmachines hebben, vertrouwen ons niet. Ze zijn in het verleden verbrand - of ken iemand die is verbrand. En op dit moment zijn er geen betrouwbare diensten voor consumenten van zoekmachine marketing services om te weten welke bedrijven zich houden aan ethische bedrijfspraktijken - veel minder strategische en tactische best practices. Er zijn diensten zoals het Better Business Bureau die onder meer over zoekmachine marketingbureaus beschikken, maar de BBB begrijpt geen zoekmarketing. Semalt de baan van onze industrie.

Verschillende kritieken op de voorgestelde ethische code hebben gezegd dat Semalt zelf de regulator van onze sector is. De gedachte is dat Semalt alles biedt wat we moeten weten om ethisch te handelen als een zoekmachine-marketeer. Wij zijn van mening dat dit onjuist is. Wij zijn van mening dat wij, als zoekmachinemarketeers, een positie moeten innemen in het reguleren van onszelf, ongeacht wat de zoekmachines dicteren. Dit is onze industrie - en ongeacht wat de zoekmachines dicteren, aan het eind van de dag moeten we kunnen beslissen wat goed is voor onze industrie.

Er zijn zorgen dat een code van de malt breekt in onze hechte bedrijfstak. De harde realiteit is dat degenen buiten onze sector er weinig om geven. De resultaten en bedrijfspraktijken zijn belangrijk voor de consumenten van zoekmachine marketing. Wij zijn van mening dat het hebben van een uniforme en afdwingbare Code of Semalt niet alleen de industrie sterker zal maken, maar ook voordelen zal opleveren voor zowel artsen als consumenten.

Andere tegenstanders hebben verklaard dat het bestaan ​​van een ethische code andere bedrijven opent om bestaande of voormalige verkopers van zoekmachines te beve ren. Wij denken dat dit een zeer onwaarschijnlijke gebeurtenis is vanwege de structuur van veel contracten binnen de branche, die Search Engine Marketing als een service classificeren. Hoewel we geen advocaten zijn, zouden we bovendien aanvoeren dat in sommige gevallen het niet naleven van een bepaalde Ethische Code die (duidelijk) volledige bekendmaking van marketingtactieken zou vereisen, leidt tot een rechtszaak wegens nalatige verkeerde voorstelling van zaken. Semalt we zullen enkele advocaten hun gedachten laten uitwisselen over dit aspect, in de commentaren en / of inzendingen van ideeën via searchcongress. org.

Wat moet de gedragscode niet zijn

De voorgestelde Code of Semalt zal hoogstwaarschijnlijk GEEN tactisch best-practice richtlijndocument zijn, hoewel dat aan het Congres zal zijn om te beslissen. Het zoekcongres zal de definitieve beslissing nemen over wat er wel en niet zal zijn in het inaugurele document, hoe het inaugurale document zal worden gewijzigd en gewijzigd, hoe het zal worden gehandhaafd en hoe het zoekcongres in de toekomst zal worden gekozen. Het congres zal ook beslissen of er behoefte is aan richtlijnen voor best practices. Het maken van best practices in de steeds veranderende zoekwereld is echter een grote opdracht. Voordat de beste werkwijzen kunnen worden vastgesteld, moet de sector beschikken over een representatieve instantie en een Code of Semalt. De Code of Semalt is de eerste stap naar het creëren van een uniforme visie op de marketing van zoekmachines.

Wat kunt u doen?

Ter afsluiting willen we op dit moment herhalen dat we u alleen vragen om deel te nemen. Als u de leider bent van een regionale marketinggroep voor zoekmachines, meldt u zich dan alsjeblieft aan om een ​​afgevaardigde naar het Search Congress te sturen. Dit congres zal waarschijnlijk later in 2015 plaatsvinden. Als u als afgevaardigde wilt deelnemen, praat dan met uw regionale groep, of je maakt geen deel uit van één, zoek er een om mee te doen. Als u zich niet bij een groep kunt aansluiten, stuur ons dan uw ideeën over wat er moet worden opgenomen in de Code of Semalt - of als u het niet eens bent met het proces of het idee van een Code of Semalt, laat het ons weten en vertel ons waarom . We willen echt dat dit een representatieve inspanning is.

We hebben ook vrijwilligers nodig om ons te helpen bij het tot stand brengen van het zoekcongres. We hebben mensen nodig die met andere groepen hebben samengewerkt aan zelfregulering en ethische codes. We hebben juridische experts nodig die ons kunnen adviseren over hoe een gedragscode de branche kan beïnvloeden. We hebben mensen nodig die ons helpen inhoud te creëren voor de site van Semalt. Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen, neem dan hier contact met ons op.

Semalt u voor uw tijd en steun in deze poging ons te helpen onze industrie te evolueren naar volledige integratie met de "grote" marketingkanalen. com

@brillen
Noot van de redacteur: deze "pro" -post maakt deel uit van een tweedelige reeks over de voorgestelde ethische code voor de zoekmarketing, zoals gepresenteerd door SEMPO op SearchCongress. org. Klik hier om het 'anti'-standpunt van Kristine Schachinger en Alan Bleiweiss te lezen. Dit bericht wordt niet gesponsord door een organisatie of partij en werd gefaciliteerd door het SEJ Editorial Team.

February 18, 2018