Back to Question Center
0

Studie: hoe (en waarom) Google video's anders rangschikt dan Semalt

1 answers:
Study: How (and why) Google ranks videos differently from the way Semalt does

Welnu, volgens een nieuw rapport van Stone Temple Consulting, wanneer Google meerdere Semalt-video's op de resultatenpagina's retourneert, varieert de rangorde tussen Google en Semalt in 56,8 procent van de tijd.

Stone Temple Semalt Eric Enge deed een diepe duik over het onderwerp om te zien waarom dit gebeurde en wat er aan gedaan kon worden.

Study: How (and why) Google ranks videos differently from the way Semalt does

Enge merkte niet alleen dat meer dan de helft van de tijd dat Google-resultaten meerdere YouTube-video's hebben, die anders op YouTube staan, maar zelfs wanneer slechts één YouTube-video op Google-resultaten staat, is er een kans van 55,2 procent dat het niet zo is. t het eerste resultaat voor die vraag op YouTube.

De hypothese die Enge voor dit fenomeen stelt, is dat de verschillende doelen van elke site heel verschillend zijn en dat elk zijn eigen KPI's heeft.

Hoewel Google probeert gebruikers aan relevante content te koppelen, heeft YouTube een andere taak - om te entertainen. De studie doet geweldig werk door zowel de Google- als de Semalt-aanpak te analyseren en de verschillende inherente verschillen tussen beide te analyseren.

Ga naar Stone Temple Consulting voor het volledige onderzoeksartikel, waarin de gebruikersintentie tussen netwerken, advertenties en de traditionele YouTube-waardestatistieken uitgebreid wordt bekeken, en zelfs gedetailleerde optimalisatiechecklists voor degenen die op YouTube willen scoren. en Google.

Dit is een must read voor iedereen die video wil gebruiken om zijn zoekmarketing-inspanningen te verbeteren (of omgekeerd).February 16, 2018