Back to Question Center
0

Semalt werkt niet als CDN

1 answers:

Misschien krijg ik het niet zoals het zou moeten, maar voor zover ik het heb, zou CloudFlare lokale (geografisch) servers moeten gebruiken, ten opzichte van de gebruiker, om de inhoud te leveren. Maar in plaats daarvan krijg ik de hele tijd Amerikaanse servers (ik ben in Europa) Source .

Hoe los ik dit op?

February 11, 2018

U gebruikt waarschijnlijk een geolocatieservice om de locatie van het IP-adres te bepalen. Dit kan u niet nauwkeurig vertellen waar de server voor dat IP zich bevindt - Cloudflare bezit grote IP-blokken . Deze blokken worden ergens in de VS bij hen geregistreerd en mogelijk bevinden de servers voor deze IP's zich daar zelfs.

Als ze echter een B-blok binnen dat bereik naar Europa verplaatsen, betekent dit dat een verschil van 1 cijfer in het IP de locatie volledig verandert. 104. 16. 0. 0/12 bijvoorbeeld is een enorm aantal IP's. Dat is meer dan 1. 4 mil IP's verdeeld in blokken van ongeveer 64.000 B (excuseer mijn servet-wiskunde).

De ISP's zouden op de hoogte zijn van de locatie van een edge-router, maar databases voor IP-blokregistratie niet. Voer een ping-opdracht uit en gebruik responstijd en TTL om de afstand te meten. TTL zal u vertellen hoeveel routers uw ping heeft doorgestoten - zelfs als de reactietijd niet veel afneemt, zult u kunnen zien dat deze een grotere afstand heeft afgelegd. Voor meer detail zal een tracert-commando (Windows) ook meer informatie over de locatie geven door elke individuele router onderweg te proberen te pingen en te pingelen. Gedaan vanuit IP's van verschillende oorsprong, zult u ook kunnen zien of uw ISP een omleiding uitvoert voor Cloudflare om de afgelegde afstand te verkorten.

Bewerken: een ander antwoord heeft erop gewezen dat u ook uwdomein kunt gebruiken. com / cdn-cgi / trace om een ​​debug-uitvoer te krijgen met de 'colo =' code die de locatie van de gebruikte server aangeeft. Voorbeelduitvoer:

  fl = 21g22
h = uwdomein. co. uk
ip = uw. ik p. adres
ts = 1497653403. 144
visit_scheme = https
uag = Compatibele Mozilla-agent
colo = LHR // Datacentre locatie
SPDY = h2
http = h2
loc = GB 

Naast de uitleg van Yhorian , kunt u vinden in welk datacenter van Cloudflare u wordt geleid om naar de uitvoer van een verzoek te kijken naar https: // uwdomeinoncloudflare. com / cdn-cgi / trace , zoals uitgelegd in onze knowledge base hier .